Александър Донски се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите

...
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите
Коментари Харесай

Донски продължава с успехите в Тунис

Александър Донски се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки на шампионата на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди $, заяви формалният уебсайт на Българската федерация по тенис.

Националът на България за Купа " Дейвис " победи във втория кръг на сингъл поставения под №4 в схемата Фабрицио Андалоро (Италия) със 7:6(6), 6:4. Срещата продължи 1 час и 58 минути.

Българинът пропиля задатък от 5:3 гейма в първата част, след което отрази два сетбола в тайбрека, в който стигна до поврат от 4:6 точки след серия от четири следващи разигравания.

Във втората част Донски още веднъж не се възползва от пробив задатък първоначално, само че по-късно отново завоюва подаването на противника за 5:4 и това се оказа решаващо.

С триумфа той проработи 2 точки за международната класация, а идващият му противник ще бъде квалификантът Макс Визканд (Германия).

Донски се класира и за полуфиналите в шампионата на двойки. Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), втори в схемата, победиха на четвъртфиналите с 6:3, 6:1 Калман Бойд (САЩ) и Матей Кристиан Онофрей (Румъния).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР