Александър Донски, Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев и Антъни Генов се

...
Александър Донски, Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев и Антъни Генов се
Коментари Харесай

Донски, Нестеров, Терзиев и Генов се класираха за втория кръг на турнира за мъже от ITF в Созопол

Александър Донски, Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев и Антъни Генов се класираха за втория кръг на сингъл на шампионата за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марита.

Това е трети следващ шампионата за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди $ и носещ точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под номер 6 Александър Донски отстрани Олаф Печковски (Полша) със 7:6(12), 7:5 след съвсем два часа и половина игра. Българинът навакса ранен недостиг от 1:3 гейма, а по-късно в тайбрека отрази четири сетбола и стигна до триумфа с 14:12 точки. Във втората част той осъществя единствен пробив в седмия гейм и резервира задатъка си до края.

Националът Пьотр Нестеров се наложи над Пьотр Чачковски (Полша) с 6:4, 6:3 за 93 минути. Той поведе с 4:1 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория пропиля ранен брейк задатък, само че по-късно направи серия от три следващи гейма, с цел да победи.

Участващият с " уайлд кард " Симеон Терзиев победи различен поляк Ян Войцик със 7:6(5), 6:4 и записа първа победа в главната скица на шампионат от сериите " Фючърс ". 20-годишният българин осъществя поврат и в двата сета, като в първия изоставаше с 2:4 гейма, а във втория - с 0:3. Така за място на четвъртфиналите той ще срещне Адмир Календер (Хърватия).

Квалификантът Антъни Генов надви над Найл Оберлайтнер (Австрия) с 6:2, 6:4, макар че във втория сет изоставаше с пробив при 3:4 гейма.

Още седем българи стартират на следващия ден в главната скица.

Номер 1 в схемата е Александър Лазаров, който в неделя завоюва втория от трите шампионата от сериите " Фючърс " в Созопол. Той започва против Влад Андрей Данку (Румъния).

Съперници на българите в първия кръг за сряда, 19 октомври:

1-Александър Лазаров - Влад Андрей Данку (Румъния)

Симон Антони Иванов - Валентин Ванцъ (Румъния)

Адриано Дженев - 3-Щефан Палош (Румъния)

Янаки Милев - Мартин Павелски (Полша)

Динко Динев - Шимон Келан (Полша)

Габриел Донев - Габриел Матушевски (Полша)

Джордж Лазаров - 2-Владислав Орлов (Украйна)

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР