Александър Дечев, снимка: ПетелДнес може да е последният ни мач

...
Александър Дечев, снимка: ПетелДнес може да е последният ни мач
Коментари Харесай

Баскетболният Черно море: Спортната комисия в общината ни отряза. Днес може да е последният ни мач

Александър Дечев, фотография: " Петел "

" Днес може да е последният ни мач в мъжкото състезание! " Това разгласи управлението на баскетболния Черно море Тича на изключителна конференция. Причината, която президентът доктор Георги Ганчев уточни, е, че комисията " Младежки действия и спорт " към Община Варна не е почела настояването им за финансова помощ на вчерашното си съвещание. Това е била една от стъпките, по които клубът е трябвало да премине, с цел да получи обещаното от кмета Иван Портних финансиране.

" Помните, че господин Иван Портних даде обещание пред всички, че общината ще помогне на клуба, като това ще стане при приемането на бюджета, който е повишен и е вторият по мярка в България. На вчерашната комисия в общината обаче изненадващо нашето искане не бе признато. То бе обединено с още три, и те бяха гласувани дружно. Петима души гласоподаваха " за ", а други седсем - " въздържал се ". След това си затвориха бележниците и си потеглиха. Не ни дадоха даже думата ", сподели доктор Ганчев.

Той е приказвал със зам.-кмета Пейчо Пейчев, който му е споделил какво може да стане оттук насетне.  " Сега единственият вид е на днешното съвещание на комисията по финанси нашето искане да бъде импортирано от някой. Ако това стане - всичко ще е наред. Ако не - през днешния ден против Рилски състезател ще е последният ни мач от мъжкото състезание. Остават ни две срещи до края на сезона, само че те ще бъдат по избор и едва ли ще се играят ", изясни президентът на клуба.

Д-р Ганчев разкри още, че в неделя юношите старша възраст няма да пътуват за мача си в Стара Загора, също заради липса на средства. Освен това в края на април започват финалите на шампионатите и купите при подрастващите, които са общо девет. " За тях ще са ни нужни към 40-45 хиляди лв., само че действително чакаме само към 20 000 от Министерството на младежта и спорта, които са извънредно незадоволителни. Досега не се е случвало в историята на Черно море родители да би трябвало да заплащат участия на децата си в шампионати. Винаги за това се е грижил клубът. Все отново нашата съществена функционалност е да сътворяваме баскетболисти ", сподели ръководителят на " моряците ".

Той призна, че още през август е намерил няколко компании, които оказват помощ на клуба. Те са уверили, че ще прродължат да го вършат, даже ще усилят с към 30 % финансирането, само че изискването им е и община Варна да взе участие в издръжката на БК Черно море Тича.

" Тези дни с треньора Даниел Клечков даже говорихме за селекцията, обсъдихме бъдещето с концепцията, че общината ни е подсигурила помощ. След вчерашната изненада обаче тези проекти на този стадий пропадат. Очакваните средства от там трябваше да покрият последните разноски за сезона, както и старта на новия шампионат. Абсурдно е комисията по спорт да откаже да оказва помощ на състезателен клуб. Ако го направи някоя друга комисия, ненапълно би било разбираемо, само че тъкмо спортната - не го разбирам. Общини като Монтана, Ботевград, Пловдив и Шумен дават съществени средства на клубовете си, единствено във Варна това не се случва. Положих неимоверни старания през август да намеря спонсори, които да оказват помощ и да стартираме. Обещаното от господин Портних трябваше да е последното перо. Искаме от тях една база, една основа, останалото аз ще го свърша ", съобщи още Ганчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР