Александър Чеферин с искане за изваждане на клубовете от Беларус

...
Александър Чеферин с искане за изваждане на клубовете от Беларус
Коментари Харесай

Кьолн поиска изваждането на клубовете от Беларус от турнирите на УЕФА

Александър Чеферин с искане за изваждане на клубовете от Беларус от европейските клубни шампионати по отношение на съветската инвазия в Украйна.

Според Кьолн мярката клубовете от Беларус да домакинстват на безпристрастен терен е изцяло незадоволителна и Шахтьор Солигорск, БАТЕ Борисов, Гомел и Динамо Минск би трябвало да бъдат извадени от квалификациите на Лигата на конференциите, в които вземат участие.

„ ФК Кьолн се застъпва за свободата, разнообразието и мирното общуване един с различен “, се споделя в писмото.

„ Следователно ние остро осъждаме намерено оповестената непосредственост на беларуското държавно управление с Русия и обвързваното отношение на Беларус към войната в Украйна. Масивната поддръжка на съветската инвазионна война в Украйна от Беларус е освен срещу полезностите и нормите на Кьолн, само че и срещу тези на целия спорт. По тази причина ви молим да следвате рекомендацията на Международен олимпийски комитет и освен да изключите съветските тимове, само че и тимовете от Беларус от всички европейски надпревари с неотложен резултат “, показват от немския клуб.

Според Кьолн скорошното решения на Спортния трибунал в Лозана удостоверява правната легитимност на изключването на съветски клубове и добави, че Европейският съюз също е наложил наказания на Беларус.

„ Крайно време е УЕФА да заеме ясна позиция “, се споделя още в писмото на „ козлите “.

With a view over the political situation and the support for Russia from the Belarusian government in the invasion of Ukraine, are asking UEFA to take decisive action and to remove the Belarusian teams from the UEFA Europa Conference League.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР