Александър Чеферин каза, че няма да търси преизбиране като президент

...
Александър Чеферин каза, че няма да търси преизбиране като президент
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА няма да се кандидатира за преизбиране въпреки промените в правилата

Александър Чеферин сподели, че няма да търси преизбиране като президент на УЕФА моменти откакто управителният орган на европейския футбол гласоподава промени в правилника си, които ще му разрешат да се кандидатира за още един четиригодишен мандат.

Чеферин сподели, че е решил преди към шест месеца, че не желае да остава на поста след 2027 година, когато изтича актуалният му мандат, защото е прекарал прекалено много време надалеч от фамилията си. „ След известно време всяка организация се нуждае от свежа кръв “, добави той на конференция в четвъртък.

55-те членове на УЕФА преди малко бяха дали своят вот посредством пакет от промени в разпоредбите на своя конгрес в Париж, в това число тази, която проправи пътя на Чеферин да се кандидатира за нов мандат. Възрастовите ограничавания за членовете на изпълнителния комитет на УЕФА също бяха отстранени, до момента в който две места в комитета към този момент ще бъдат разпределени за дами. Англия беше единствената асоциация членка, която гласоподава срещу промените.

Чеферин, словен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР