Александър Бублик срещу Артур Фис е финалът в тазгодишното издание

...
Александър Бублик срещу Артур Фис е финалът в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Александър Бублик и Артур Фис един срещу друг на финала в Антверп

Александър Бублик против Артур Фис е финалът в тазгодишното издание на конкуренцията от сериите АТР 250, която се организира на закрито в белгийския град Антверп.

В първия полуфинал първата ракета на Казахстан надигра квалификанта Максимилиан Мартерер от Германия с 6:4, 6:4 за малко под час и половина игра.

По този метод Бублика се класира за своя общо девети край в кариерата си на равнище АТР, като до този миг той има две трофеи - през предходната година в зала в Монпелие и през тази на трева в Хале.

В опита си да доближи до трети трофей обаче международният №36 ще би трябвало да се изправи против французина Артур Фис.

Най-младият тенисист в топ 50 на международната класация сервира изненадата в полуфиналите в Антвер и отстрани топ поставения Стефанос Циципас от Гърция след два тайбрека - 7:6(4), 7:6(5).

За 19-годишния играч това бе втори триумф над състезател от първата десетка, а с него Фис си обезпечи и място на втори край през годината след триумфа на домашната сцена в Лион през месец май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР