Александър Бублик се класира за финала на тенис турнира в

...
Александър Бублик се класира за финала на тенис турнира в
Коментари Харесай

Бублик изненада Зверев и се класира за финала в Хале

Александър Бублик се класира за финала на тенис шампионата в Хале, Германия, откакто отстрани представителя на домакините Александър Зверев с 6-3, 7-5. Срещата продължи близо един час и половина.

48-ият в света казахстанец стигна до триумф в откриващия сет след един-единствен пробив, пристигнал в четвъртия гейм. Втората част бе по-равностойна, само че още веднъж победител излезе Бублик, който дочака своя момент и в 11-ия гейм проби подаването на Зверев, а по-късно сервира сполучливо за място в утрешния край.

Бублик игра ужасно на собствен сервис, макар че направи 7 двойни неточности. Той осъществя 14 аса, загуби единствено две точки на първо подаване за целия мач и избави единствения късмет за пробив пред противника, разкрил се в шестия гейм на втория сет. Бублик завърши с 35 уинъра и 11 непредизвикани неточности, до момента в който Зверев със 17 печеливши удара и 5 непредизвикани.

В неделя Бублик ще играе с спечелилия от мача сред Роберто Баутиста Агут и Андрей Рубльов, които се изправят един против различен по-късно през днешния ден. Казахстанецът ще се бори за едвам втората си купа в Тура и първа след февруари предходната година, когато победи в Монпелие след победа над Зверев. Бублик ще играе трети край на трева, като загуби предходните два в Нюпорт (2019 от Джон Иснър и 2022 от Максим Креси).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР