Александър Бублик от Казахстан ще играе за титлата на АТР

...
Александър Бублик от Казахстан ще играе за титлата на АТР
Коментари Харесай

Изхвърлиха Рубльов от турнира в Дубай заради псувни на руски

Александър Бублик от Казахстан ще играе за купата на АТР 500 шампионата в Дубай, откакто конфликтът му с руснака Андрей Рубльов от полуфиналите приключи със скандал и дисквалификация за международния №5.


Обстановката в третия сет беше доста изнервена, а в единадесетия гейм Рубльов се разкрещя на един от лайнсмените. След като частта завърши различен лайнсмен, който приказва съветски, отиде при съдията на стола и сподели на Мириам Блай, че неговият сътрудник е бил нагрубен от тенисиста.

Блай изиска на корта да пристигна супервайзерът на шампионата – Роланд Херфел, а двамата лайнсмени да обяснят за случката, след което Херфел дисквалифицира Андрей Рубльов.

Руснакът изиска видеоповторение, обвинявайки формалните лица в неистина, само че му беше обяснено, че това няма да се случи.

По този метод при резултат 7-6(4), 6-7(5), 5-6 в интерес на Бублик срещата беше прекъсната, макар че той разгласи подготвеност да я доиграе.

Преди година Рубльов игра край в Дубай, където бе надвит от сънародника си Даниил Медведев.

В мача за купата Бублик ще играе против спечелилия от полуфинала сред Медведев, който е лидер в схемата, и 5-ия подложен Юго Умбер от Франция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР