Александър Бублик несъмнено е една от големите сензации на тревния

...
Александър Бублик несъмнено е една от големите сензации на тревния
Коментари Харесай

Няма спиране: Бублик изнесе ново тенис зрелище и елиминира екзекутора на Надал от АО!

Александър Бублик безспорно е една от огромните сензации на тревния сезон до момента, откакто екстравагантният казахстанец разпростра гения си и завоюва най-голямата купа в кариерата си на шампионата в Хале. Световният номер 26 през днешния ден откри акцията си на Уимбълдън и срещна привидно непредвидени неприятности против Макензи Макдоналд, само че откри играта си в хода на конфликта и сътвори поврат по пътя към шестата си поредна победа - 6:7(3) 6:4 6:4 6:4.

С триумфа си 23-ият подложен продължава напред към втория стадий на най-стария тенис шампионат и му следва да премери сили с различен американец в лицето на Джей-Джей Улф. Любопитното също по този начин е, че Саша е първият тенисист от Лейтън Хюит през 2010-а година насам, който е първенец в Хале и не се споделя Роджър Федерер, потеглил с победа на " свещената трева ".

Началото на дуела надалеч не протече съгласно упованията на казахстанеца, който грешеше прекалено много в желанието си да е нападателен и трябваше да отразява брейкболи в дебютните си две подавания за мача, само че остана невъзмутим пред заплахите и поддържаше паритета. Същевременно международният номер 54 се представяше покрай съвършенството на личен сервис и не позволи подаването му да бъде застрашено нито за миг, като разумно станахме очевидци на тайбрек, в който неточностите от ракетата на Бублик взеха връх над него и американецът се възползва, с цел да запише сета на сметката си.

С настъпването на втората част любимецът очевидно усъвършенства качеството на своето показване и уинърите в актива му започнаха прогресивно да се усилват. Именно атакуващият жанр на първенеца от Хале го изведе до дебютния му за мача брейкбол, който той пропусна, но остана правилен на неподправеното си тенис майсторство и посредством къси топки, както и всички останали свои " трикове ", съумя да пробие в деветия гейм, с цел да възвърне равенството в обособените сетове.

На старта на третата част 23-ият подложен изигра по извънредно разочароващ метод дебютното си подаване, допускайки две двойни неточности, при което го съобщи в сметката на Макдоналд и международният номер 54 на собствен ред поведе в резултата. Наглед основната обстановка за сета настъпи при сервис на Макдоналд, когато той избави два брейкбола, с цел да отстои задатъка си и да поведе с 4:1, но това надалеч не пречупи намиращия се в напредък Бублик, който от този миг нататък заигра несъмнено на върха на качествата си и завоюва идващите пет гейма, с цел да излезе напред в общия резултат на съревнованието.

Четвъртият сет пък значително онагледи на какво е кадърен Саша, стига да е в въодушевление, като изумителните осъществявания от ракетата му намираха непроменяемо място на корта и той на бърза ръка под аплодисментите на публиката завоюва ранен пробив. Впоследствие американецът по никакъв метод не съумя да заплаши преимуществото в резултата на противника си, като даже бе по-близо до това още веднъж да се раздели със личното си подаване, което разреши на Бублик необезпокоявано да подпечата шестата си поредна победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР