Александър Бублик е новият шампион на АТР 500 надпреварата в

...
Александър Бублик е новият шампион на АТР 500 надпреварата в
Коментари Харесай

Опустошително представяне: Бублик срази Рубльов и завоюва първи АТР 500 трофей в Хале!

Александър Бублик е новият първенец на АТР 500 конкуренцията в Хале. Казахстанецът за следващ път сподели какъв брой съществени проблеми може да сътвори на всеки един тенисист в Тура и откакто по пътя си към финала надви над имена като Борна Чорич, Яник Синер и Александър Зверев, през днешния ден Бублик наложи волята си и над международния №7 Андрей Рубльов с 6:3 3:6 6:3. Така 48-ият в света завоюва своя втори трофей в шампионати под егидата на АТР и едвам първи на равнище АТР 500, а също така днешният триумф ще му донесе и ново рекордно класиране в международната класация от идната седмица. 

Дебютната част мина напълно под превъзходството на казахстанеца, който играеше с извънредно висок интензитет и не спираше да бомбардира противниковата половина с мощни снаряди от всяка страна. Той осуетяваше всеки опит на руснака за излизане на мрежата и реализира пробив още преди първата отмора, излизайки напред с задатък от 3:0. Руснакът бе изцяло беззащитен против съвършеното показване на Бублик, който загуби едва две точки на лично подаване до края на сета, с цел да го прибави към своята сметка.

Въпреки че бе оставен без шансове в миналата част, то още при започване на втория сет Рубльов сподели, че няма желание да се предава, и бързо си възвърна самочувствието след серия от съвършено пласирани уинъри. Световният №7 все по-често стартира точно той да поема диригентската палка, което съвсем скоро даде отражение и върху резултата. След като пропусна брейкбол в четвъртия гейм, още в идващото съперниково подаване руснакът извърши задачата си и осъществя пробив за 4:2, с чиято помощ докара срещата до изиграване на трети съдбоносен сет.

Финалната част не се различаваше с доста от откриващия сет, защото непоставеният тенисист още веднъж съумяваше да диктува разиграванията, без да отстъпва нито за момент самодейността на руснака. Така Бублик доближи до пробив още в самото начало и още веднъж си построи ранен задатък от 3:0, с който пречупи стремежа на Рубльов от края на втората част. Казахстанецът имаше превъзходство във всеки един аспект, а международният №7 просто не можеше да откри противопоставяне против безпогрешните му изяви и по този метод след малко над 90 минути Бублик подвигна своята втора АТР купа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР