Александър Бублик е новият шампион на ATP 250 надпреварата в

...
Александър Бублик е новият шампион на ATP 250 надпреварата в
Коментари Харесай

Лудият тенис гений в действие: Бублик спря полета на тийнейджъра Фис и е шампион в Антверп!

Александър Бублик е новият първенец на ATP 250 конкуренцията в Антверп. Казахстанецът се намираше в извънредно неубедителна форма, откогато завоюва трофея в Хале и доближи до 1/4-финалите на Уимбълдън, като единствените му поредни победи от този момент насам пристигнаха на българска земя и помогнаха на Казахстан да победи България в конфликт от Световна група I на Купа " Дейвис ".

На всички обаче ни е ясно какъв брой тъкмо непредвидим може да бъде Бублик и през тази седмица той още веднъж реши да заиграе най-хубавия си тенис, което мигновео го трансформира в опасност за всички останали играчи в белгийския град. Финалът опълчи третия подложен на младежа Артур Фис, който е най-младият тенисист в топ 50 на света и през вчерашния ден реализира ефектен успех над Стефанос Циципас, само че през днешния ден младокът беше беззащитен пред могъщия сервис на международния номер 36 и по-високоранкираният състезател се наложи с рутинното 6:4 6:4, с цел да се поздрави със своята трета ATP купа в кариерата си.

Alexander Bublik quickly beats Arthur Fils 6-4, 6-4 to win his 3rd career title -- 2nd of the year -- in Antwerp. Will return to the top 30 tomorrow.

Bublik won 0 matches between Wimbledon and Antwerp.

But now he won four consecutive and the title, of course. Tennis!
— José Morgado (@josemorgado)
Темпото на срещата беше мълниеносно и всеки от двамата печелеше елементарно своите подавания до 5-ия гейм, когато Бублик изригна със серия от атакуващи ретури, които останаха надалеч от обсега на Фис и справедливо се стигна до пробив в интерес на огромния тенис шоумен. Впоследствие Бублик можеше самичък да си направи ситуацията доста мъчно, тъй като позволи две двойни неточности в един гейм, единствено че асовете не закъсняха и той съумя да избави подаването си, а малко по-късно към този момент имаше задатък в обособените елементи.

Вторият сет започва по желан метод за казахстанеца, който завоюва първите 8 точки в него и изглеждаш прекосил финалната линия с единия крайник. 19-годишният играч въпреки всичко сподели за какво е достигнал до тази фаза на шампионата и все по-често надлъгваше противника си в разиграванията от дъното на корта, което му даде опция за рибрейк, само че Бублик вкара късите си топки в приложимост и не разреши на французина да се върна в мача, защото оттова насетне беше безукорен на личен начален удар и постави точка на разногласието в дуела след единствено 77 минути игра.

And there it is
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР