Александър Бублик би бил съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите

...
Александър Бублик би бил съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Бублик е потенциалният втори съперник на Димитров в Марсилия


Александър Бублик би бил противник на Григор Димитров на четвъртфиналите в Марсилия, в случай че българинът успее да победи Хайс Брауер в първия си мач от шампионата.

Бублик към този момент е в топ 8, откакто в сряда вечер победи доста безапелационно Грегоар Барер – 6-4, 6-2 за единствено 62 минути на корта.

За представителя на Казахстан това несъмнено бе най-хубавият мач от началото на сезона. Той реализира един пробив в първия и два във втория сет, с цел да стигне до лесния триумф в мач, в който противникът му нямаше нито един късмет за пробив. По този метод Бублик си върна за провалянето от същия противник преди две седмици в Монпелие, когато счупи три ракети една след друга.

Преди началото на шампионата Бублик бе в серия от 10 следващи загуби, само че тя спря след поврат в три сета над Филип Краинович на старта.

За него следва почивен ден в четвъртък, а в петък четвъртфинал против Димитров или Брауер. Евентуален мач сред представителя на Казахстан и българина би бил пета тяхна среща. Бублик завоюва първите им два конфликта, само че Димитров надви в идващите два – на Мастърса в Синсинати през 2021-а (6-3, 7-5) и на този в Индиън Уелс през 2022 (6-3, 6-4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР