Александър Бенала – бивш бодигард на френския президент Еманюел Макрон,

...
Александър Бенала – бивш бодигард на френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Арестуваха бивш сътрудник на Макрон в разследване за корупция

Александър Бенала – някогашен телохранител на френския президент Еманюел Макрон, беше задържан през днешния ден в границите на следствие на контракт за сигурност, подписан с негово ходатайство с съветския олигарх Искандер Махмудов, оповестява списание „ Le Point “.

Бенала е разпитан в границите на следствието по това дело. Както написа изданието, следствието се пробва да откри дали някогашният помощник на Макрон е употребявал служебното си състояние в Елисейския замък, с цел да получи контракта, подписан от някогашния му сътрудник Венсан Краз и съветския предприемач.
Макрон: Турция и Русия би трябвало да изтеглят неотложно своите наемници в Либия
Турция и Русия би трябвало да изтеглят без отсрочване своите наемници в Либия, чието наличие там заплашва стабилността и сигурността на с...

През юни 2018 година Махмудов подписа контракт с охранителната компания на Венсан Краз – някогашен служител на реда, който по това време се занимава с въпросите на сигурността в партията „,Република, напред “ на президента Макрон- Сделката за сумата от 300 000 евро планува отбрана на активите на Махмудов и неговите близки във Франция. През февруари 2019 година финансовата прокуратура на Франция стартира следствие на контракта.

През декември 2019 година Венсан Краз беше арестуван в полицията.

По информация на телевизия BFMTV, Бенала е обвинен в корупция и заобикаляне на данъчното законодателство.

През октомври съдът в Париж Бенала осъди на 3 години отнемане от независимост, две от които условно, по друго дело - за приложимост на мощ по време на митинги през май 2018 година

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР