Алекс Кореча смята, че Рафаел Надал не е основен фаворит

...
Алекс Кореча смята, че Рафаел Надал не е основен фаворит
Коментари Харесай

Кореча: Надал има шансове, но Джокович и Циципас са основните фаворити


Алекс Кореча счита, че Рафаел Надал не е главен любимец за купата на Финалите на ATP, само че все пак има положителни шансове да победи в Торино. Експертът на Eurosport разяснява участниците в последния шампионат за годината, като разкри кои съгласно него са най-сериозните закани за международния №2.

Макар физическото положение на Надал да поражда много въпросителни преди първия му мач против Тейлър Фриц в неделя, Кореча не е угрижен. „ Хубавото на Финалите е, че играеш минимум три пъти, тъй че даже да загубиш първия мач, отново имаш късмет да спечелиш шампионата. Това дава на участниците малко повече време да доближат върховото си равнище. Всички знаем, че в случай че Рафа успее да откри ритъма си, е съвсем неосъществим за побеждаване “ – сподели някогашната първа ракета на Испания.

Жребият бе удобен за Надал, като Новак Джокович, Даниил Медведев и Стефанос Циципас, които съгласно Кореча са най-опасните съперници на Матадора, са в другия поток. Бившият тенисист съобщи, че чака неговият съотечественик да доближи най-малко до полуфиналите.

„ Рафа, дружно с Джокович, е най-опитният участник в шампионата, като също така има много удобна статистика против тенисистите, с които ще играе в груповата фаза. Ако излизаш на корта с ясното схващане, че ти си шефът, това постоянно оказва помощ доста. Ако на Надал му се беше наложило да играе против Джокович или Медведев още в групата, щеше да има съществени проблеми, само че в случай че се изправи срещи някого от тях на полуфинала, сигурно ще е доста по-подготвен “ – разяснява двукратният финалист на Ролан Гарос.

Един от съперниците на Надал в групата ще бъде Каспър Рууд. Норвежецът изигра най-силния сезон в кариерата си, като доближи до два финала на Големия шлем и се изкачи до рекордното за него второ място в ранглистата. Кореча обаче счита, че изискванията в Торино не са изключително удобни за норвежеца.

„ Предвид стила му на игра, Каспър изпитва съществени усложнения при мачовете в зала, до момента в който на откритите хард кортове топката отскача малко по-високо и това е добре за него. За Рууд ще е доста значимо да диктува играта в мача против Оже-Алиасим. Ако се случи противоположното, Каспър ще има съществени проблеми, защото Феликс ограе удивително през последните седмици и е натрупал голямо самочувствие “.

Според Кореча първата ракета на Канада има напълно действителни шансове да завоюва шампионата. „ В момента Феликс е в обстановка, в която са били доста участници през годините. Той пристигна на Финалите след няколко трофеи на равнище ATP 250 и ATP 500, като това е отлична причина за мощно показване в заключителния шампионат за годината, както сме се уверявали неведнъж “.

Кореча счита, че главните любимци за купата са Новак Джокович и Стефанос Циципас. Сърбинът игра много по-малко шампионати през годината спрямо останалите участници и специалистът на Eurosport счита, че това може да се окаже голямо преимущество за международния №8.

„ Джокович въобще не наподобява изтощен, което не е толкоз изненадващо поради обстоятелството, че той не взе участие в доста шампионати и прекара доста време надалеч от корта. През последните два месеца обаче Новак завоюва съвсем всичките си мачове и сигурно сега се усеща доста спокоен и убеден “.

Кореча счита, че Стефанос Циципас също има всички учредения да мечтае за нова купа в шампионата, само че мачът му против Джокович ще бъде индикативен. „ Дали ще бъда сюрпризиран, в случай че Циципас завоюва? Не, въобще. Въпреки това обаче мисля, че сега Джокович има леко преимущество. Мисля, че в последно време Стефанос от ден на ден стартира да осъзнава позицията си в Тура и се научи по какъв начин да се оправя с големите упования към него. Последните месеци не бяха лесни за него, само че мисля, че този развой ще се окаже потребен за неговото развиване, защото той разбра кои дефекти би трябвало да изглади, с цел да увеличи равнището си “ – приключи четвъртфиналистът от US Open за 1996 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР