Алекс Джоунс, теоретик на крайнодесните конспирации в САЩ, бе осъден

...
Алекс Джоунс, теоретик на крайнодесните конспирации в САЩ, бе осъден
Коментари Харесай

Теоретик на конспирациите в САЩ е осъден да плати близо милиард долара обезщетения

Алекс Джоунс, теоретик на крайнодесните конспирации в Съединени американски щати, бе наказан през вчерашния ден да заплати съвсем един милиард $ компенсации на фамилиите на починалите при всеобщо ликвидиране в учебно заведение, което той отхвърли да се е случило. Присъдата е за моралните вреди, породени от неговите лъжливи изказвания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Собственик на уеб страницата " Инфоуорс ", Джоунс съобщи преди време, че околните на учениците и работещите в учебно заведение " Санди Хук " в Кънектикът, убити там през 2012 година, били артисти, а убийството - режисура, проведена от съперници на огнестрелните оръжия. Джоунс популяризира тази тайна доктрина в интернет.

Съдебни заседатели в Уотърбъри, Кънектикът, близо до това образователно заведение, взеха решение, че Джоунс би трябвало да изплати на фамилиите на осем жертви, както и на сътрудник от ФБР, участвал на нещастието, 965 милиона $ компенсации за клюка и морални вреди.

Крис Матеи, един от юристите на фамилиите, назова присъдата историческа и увери, че ще се погрижи тя да бъде изпълнена.

Бил Шерлак, чиято брачна половинка Мери бе убита в " Санди Хук ", съобщи: правосъдното решение демонстрира, че " интернет не е Дивият Запад и че дейности имат последствия ". " Хората като Алекс Джоунс би трябвало да премислят това, което приказват, и това по какъв начин го споделят ", добави той пред публицисти.

Тези фамилии бяха подали искове против Джоунс, в които обясняваха, че са били подлагани на тормоз и закани от негови почитатели, твърдо уверени, че всеобщото ликвидиране в никакъв случай не се е случвало, а опечалените близки просто са играли функции. Те описаха, че към този момент не се усещат в сигурност, било то у дома, или на обществено място.

Ерика Лафърти, щерка на учебната директорка, убита от стрелеца, съобщи на процеса, че нееднократно е била упреквана в обществените мрежи, че е актриса, и даже е била заплашвана с обезчестяване. Тя съобщи през вчерашния ден, че се гордее с посланието, изпратено посредством присъдата: " Истината има значение ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР