Алекс де Минор сложи край на серията от 10 поредни

...
Алекс де Минор сложи край на серията от 10 поредни
Коментари Харесай

5-кратният шампион претърпя разгром: Де Минор отново беше непреодолимо препятствие за Мъри

Алекс де Минор постави завършек на серията от 10 следващи победи на Анди Мъри. Бившият номер едно завоюва в следващи седмици Чаланджърите в Сърбитън и Нотингам, което накара доста експерти да смятат, че британецът ще бъде един от скритите любимците на идния Уимбълдън, имайки поради двете му трофеи в шампионата и това, че към този момент е един от дребното състезатели с изразен афинитет към тревната настилка.

Всъщност Мъри се нуждаеше от единствено един извоюван мач на тазседмичния шампионат в Куинс, само че наподобява беше изчерпал физическите си сили, тъй като не можа да се опълчи на Алекс Де Минор и отстъпи пред австралиеца с 3:6 1:6. Любопитното е, че Де Минор надигра Мъри със същия резултат в Монте Карло и към този момент има четири победи от също толкоз срещи с трикратния първенец от Шлема. По този метод седмият подложен се класира за осминафиналата фаза, където го чака конфликт с Диего Шварцман.

Стартът беше доста позитивен за локалния представител, който завоюва с лекост откриващото си подаване и след това имаше цели три точки за пробив, единствено че международният номер 18 съумя да измъкне сервис гейма си и оттова насетне пое контрола над мача. Де Минор последователно направи борбата извънредно физическа, като дългите разигравания изобилстваха и 5-кратният първенец имаше компликации да се задържа в тях, което разреши на по-високоранкирания тенисист да осъществя два брейка, с които решително затвори откриващия сет.

Втората част започва с решително сервиране от страна на двамата тенисисти, които си размениха по един елементарно извоюван сервис гейм, само че след това още веднъж Де Минор влезе в дълга печеливша серия и си заслужи правото да разполага с началния удар при преднина от 5:1 в негова изгода. Разбира се, то шотландският войник нямаше желание да се предава и отрази три мачбола, но нямаше сили за освен това и трябваше да напусне надпреварата.

CLINICAL
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР