Алекс Де Минор се превърна в първия австралиец победил Рафаел

...
Алекс Де Минор се превърна в първия австралиец победил Рафаел
Коментари Харесай

Де Минор: Имам късмет, че играх сега с Надал; резултатът щеше да е съвсем друг преди 2 години

Алекс Де Минор се трансформира в първия австралиец победил Рафаел Надал. Финалистът в Ротердам се възползва от надалеч по-добрата си моментна игрова и физическа форма, с цел да преодолее съпротивата на именития испанец във втория кръг на шампионата в Барселона. 12-кратният първенец имаше своите проблясъци и даже изглеждаше повече от кадърен да завоюва срещата до развръзката на първия сет, която обърна напълно съотношението на силите в интерес на по-високоранкирания тенисист. Впоследствие Де Минор приказва за успеха си над Матадора, като показа следното в изявлението си на корта:

" Мога да кажа, че имам голям шанс да не съм срещал Рафа преди две години на клей. Резултатът щеше да бъде изцяло друг, в случай че бяхме играли тогава. Беше необикновено преживяване. Бих споделил, че само ми преимущество по отношение на него беше моята физика, имайки поради в какъв стадий се намира той от своята кариера. Опитах се да направя разиграванията дълги, употребявайки скоростта си като главно преимущество и по този начин да го накарам да се движи, само че не беше по никакъв начин елементарно - призна австралиецът.

Де Минор също така приказва за наследството на своя противник в тениса и му отдаде нужното почитание:

" Няма да укривам, че мнението ми съответствува с това на цялата тенис общност и ми е в действителност тъжно, че Рафа може скоро да спре да играе тенис. Всички тенисисти от нашето потомство сме се опитвали да имаме неговите полезности на корта, тъй като държанието му постоянно е било идеално и са ни го давали за пример. Неговото отношение във всеки един мач, психическата мощ и увереност - всички сме виждали тези мощни страни на Надал и сме се опитвали да го копираме, с цел да се доближим до него, само че това не е по никакъв начин елементарно. Рафа е специфичен човек освен за моята кариера, а за цялата история на тениса " - приключи международният номер 11.

Alex de Minaur after becoming first Australian to beat Rafa Nadal on clay

“I think you could be the most unpopular person in Barcelona. Are you ok with that? ”

Alex: “I can say I’m very very fortunate I didn’t play Rafa a couple years earlier on clay. It would’ve been a very…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР