Алекс де Минор се класира за осминафиналите на силния турнир

...
Алекс де Минор се класира за осминафиналите на силния турнир
Коментари Харесай

Де Минор сломи Мъри след страхотен трилър в Пекин

Алекс де Минор се класира за осминафиналите на мощния шампионат в Пекин, откакто преодоля Анди Мъри след тежка трисетова борба, траяла над два часа и 50 минути, за крайното 6-3, 5-7, 7-6 (6).


Откриващият сет стартира с ранен пробив на сметката на австралиеца, като той не изпусна контрола до края на първата част. Във втората първенецът от 2016 подсети за себе си с брейк за 4-2, който обаче мигновено бе върнат от 12-ия в света. Все отново, Мъри взе своето във втория сет, откакто избави точка за пробив в 11-ия гейм, преди да пробие за възобновяване на паритета. В заключителния трети сет шотландецът изпусна успеха, откакто водеше с 4-1 и имаше два мачбола при 5-2 в своя изгода и сервис на противника. Де Минор избави и двете точки, а след това стигна до пробив при сервис на Мъри за място в идващия кръг. Съдбата на сета бе решена в тайбрек, в който австралиецът поведе с 5-2 точки, само че британецът взе идващите четири, с цел да стигне до трети мачбол. Де Минор обаче имаше последната дума, правейки на собствен ред серия от три следващи точки, с цел да пречупи съпротивата на трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем.

Двамата играха мощно на сервис, като Де Минор направи две непредизвикани неточности повече от противника - 16 на 14, само че и доста повече уинъри от Мъри - 40 против 26. На осминафиналите австралиецът ще играе с спечелилия от срещата сред американеца Томи Пол и втория подложен Даниил Медведев.

Юго Умбер, Матео Арналди, Томас Мартин Ечевери и Алехандро Давидович Фокина също откриха място във втория кръг на конкуренцията от сериите ATP 500 в китайската столица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР