Алекс де Минор през настоящата седмица за пореден път доказа,

...
Алекс де Минор през настоящата седмица за пореден път доказа,
Коментари Харесай

Куинс: Де Минор отново спря устрема на втория поставен Руне и ще спори за нов ATP 500 трофей!

Алекс де Минор през актуалната седмица за следващ път потвърди, че е измежду най-силните играчи на трева все още в АТР Тура и се класира за финала на АТР 500 конкуренцията в Куинс. Австралиецът, който на старта на акцията си в Лондон пречупи локалната легенда Анди Мъри, изнесе следващата си наказателна акция на корта в британската столица и записа впечатляващ триумф над дебютанта в полуфиналите на шампионат на зелената настилка Холгер Руне, надделявайки над младежа, без даже да инкасира пробив в хода на конфликта - 6:3 7:6(2).

С триумфа си международният номер 18 се класира за финала в надпреварата, където против един всред Себастиан Корда и топ поставения Карлос Алкарас ще търси втората си купа на трева в кариерата, след тази в Ийстбърн през 2021-ва година, която ще се явява и второто му отличие в сбирката от категория АТР 500, след триумфа му по-рано през годината в Акапулко, когато още веднъж на полуфиналите надделя скандинавеца.

Стартът на дуела надалеч не протече по претенции от младия датчанин метод, откакто той в дебютното си подаване нямаше удоволствието да разчита на първия си сервис, който пропускаше непроменяемо, и в същото време това му повлия отрицателно, довеждайки до серия от грешки, която му коства прескъпо, и пробивът в актива на седмия подложен беше реалност. Впоследствие международният номер 6 усъвършенства позицията си при размените от главната линия и не се влияеше от сечените удари на противника си, като търсеше бърза развръзка от своя форхенд, но австралиецът от своя страна напипа ахилесовата пета на Руне, която бе неувереното му показване наоколо до мрежата, съпроводено от мръсен контакт с топката.

Двамата опитваха във всеки вероятен миг да разчитат на мощните си оръжия и поддържаха паритет в съотношението на силите, само че скоропостижно множеството грешки от ракетата на втория подложен оказаха своето въздействие и Де Минор се възползва от проблемите от съперника си, с цел да реализира втори брейк, с цел да запише откриващия сет, в който позволи едвам една непредизвикана неточност, на сметката си.

С настъпването на втората част датчанинът одобри още по-агресивна позиция на ретур и навлизаше доста във вътрешността в корта преди първия си удар, с което не даваше съвсем никакво време за реакция на своя конкурент и доближи брейкбол, но изправен пред угрозата да изгуби началния си удар, опитният в играта на трева австралиец прибегна към способа сервис-мрежа и отстоя своето. Последва мъртвило във връзка с завладяващите обстановки, като двамата безпроблемно организираха своите подавания, с цел да бъдем отведени до осмия гейм, когато международният номер 18 избра да рискува доста повече и решението му да промени тактическия си план докара до цели три благоприятни условия за брейк пред него, само че Руне не трепна напрегнат и отговори с бързи комбинации в нападателен проект, подбудени от острите му сервиси, с цел да оцелее.

Впоследствие това проработи вдъхновяващо за датчанина, който още веднъж със забележително самочувствие стартира да гради офанзивите си със своя форхенд и въпреки да станахме очевидци на малко прекратяване на играта заради дъжд в 11-ия гейм, то вторият подложен продължи стремежа си и доближи до два брейкбола, имащи статута на скрити сетболи, но по-нискоранкираният тенисист остана правилен на вариативния си начален удар и изпрати събитията в тайбрек. В него Руне очевидно не се усещаше оптимално физически, като крампите привидно го обзеха, както се случи и при предходния им дуел в Акапулко, като изходът от обстановката беше подобен и Де Минор не позволи съмнения, с цел да узакони триумфа си.

Demon ROARS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР