Алекс де Минор изглеждаше като на теория опасно препятствие пред

...
Алекс де Минор изглеждаше като на теория опасно препятствие пред
Коментари Харесай

Джокович разби австралийските надежди, даде само 5 гейма на Де Минор


Алекс де Минор изглеждаше като на доктрина рисково затруднение пред Новак Джокович и неговата контузия, само че истината се оказа много друга. 9-кратният първенец в Мелбърн изигра най-хубавия си мач от началото на шампионата, загуби едвам 5 гейма и изцяло разруши очакванията на домакините за сензация – 6-2, 6-1, 6-2 за 2 часа и 6 минути на корта.

Още през цялото време се видя, че физически Джокович се усеща по-добре по отношение на предходните му мачове и Де Минор мъчно би могъл да му предложи огромна опозиция. Съпротивата на „ Демона “ го докара до равностойна игра в границите на първите четири гейма. Преломният миг бе пробивът на 0 в шестия гейм. Сърбинът завоюва 14 от последните 16 разигравания в сета и небрежно излезе напред в резултата.

Неусетно обстановката доби пагубни размери за Де Минор, който загуби общо 9 следващи гейма. Успехът му за 1-5 във втория сет надали можеше да служи за огромно успокоение, откакто още в идващия гейм 21-кратният първенец от Големия шлем постави завършек на сета при първата си опция.

Австралиецът по този начин и не успяваше да реализира печеливши удари и биваше непрекъснато надиграван от сърбина, който в третия сет даже изпробваше разнообразни тактики. Двата ранни пробива до 4-0 взеха решение всичко като конспирация в срещата, а превъзходството на поставения под №4 бе толкоз огромна, че публиката се зарадва на извоювания общо четвърти гейм от локалния любим като че ли е спечелил дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР