Алекс Де Минор достигна своя дебютен Мастърс 1/2-финал. Това стана

...
Алекс Де Минор достигна своя дебютен Мастърс 1/2-финал. Това стана
Коментари Харесай

В мач на пропилените шансове: Де Минор сломи Медведев и ще играе на първи Мастърс 1/2-финал

Алекс Де Минор доближи своя дебютен Мастърс 1/2-финал. Това стана факт, откакто през днешния ден австралиецът пречупи втория подложен Даниил Медведев в двусетова борба, в която руснакът имаше голям брой благоприятни условия да обърне нещата в своя изгода, само че не се възползва от тях. Така след 2 часа и 4 минути игра световният №18 затвори срещата в своя изгода със 7:6(7) 7:5, с цел да си резервира билет за етапа на най-хубавите четирима, където му следва да се изправи против различен непоставен играч в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

Двубоят започва по великолепен метод за международния №3, който постигаше превъзходни ъгли с ударите си и постоянно успяваше да преодолее пословичната отбрана на австралиеца. Същевременно руснакът си създаваше и отлични обстановки за нанасяне на завършващ удар, като с помощта на по-агресивния си метод реализира пробив и поведе с 5:2.

Последваха обаче изключителни слаби минути за Медведев, който стартира да позволява голям брой непредизвикани грешки и не след дълго резултатът бе подравнен - 5:5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който вторият подложен си построи привидно стабилен задатък от 5:1 точки, само че отново пропусна редица благоприятни условия, в това число и 3 сетбола. От своя страна, Де Минор показва самообладание и се възползва от съмненията на съперника, с цел да реализира следващия миниобрат и да открадне дебютната част.

Медведев продължи да пропилява възможностите си и във втория сет, където на два пъти поведе с пробив след блестящи изяви на ретур, само че не съумя да резервира неизменност в играта си и във всеки от случаите позволи връщане на брейка. По всичко изглеждаше, че и тази част ще бъде решена в тайбрек, само че в последния вероятен миг Де Минор притисна съществено противниковото подаване и съумя да осъществя пробив в 12-ия гейм, с който си подпечата крайния триумф и отстрани международния №2 от надпреварата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР