Алек Каленски Снимка: БТАМладши инспектор Алек Каленски е бялата лястовица

...
Алек Каленски Снимка: БТАМладши инспектор Алек Каленски е бялата лястовица
Коментари Харесай

Инспектор Каленски отново блесна. Пак отказа подкуп, този път от украинец

Алек Каленски Снимка: Българска телеграфна агенция
Младши контрольор Алек Каленски е бялата лястовица в полицията. Униформеният чиновник е отказал рушвет от украинец. Това е станало в региона на Владая, заяви БНР. Чуждият жител е управлявал камион и е бил спрян за инспекция. При нея той е предложил рушвет на контрольор Каленски, само че е блъснал на камък и е бил арестуван.

Преди седмици той отхвърли различен рушвет в размер на близо 10 хиляди евро от сирийски жител. Парите му били препоръчани от сирийски жител с български документи за емигрант, чийто тест за опиати посочил съществуване на три типа – канабис, амфетамин и метаамфимин.

Полицаят се отзовал на сигнал за зародил скандал на пътя сред хора от два автомобила на кръстовището на бул. „ Дондуков “ и „ Мария Луиза “ в столицата. След изпробването на водачите за дрога резултатът на сириеца излязъл позитивен. Той незабавно бил арестуван и вкаран в патрулката. Мъжът изискал да му разхлабят белезниците, тъй като го боляли ръцете. Каленски влезнал в автомобила и тогава задържаният пуснал на пода две пачки. Казал, че са 10 000 евро, и изискал да бъде освободен и да му се върне шофьорската брошура, защото му трябвала за работа. Обяснил, че има транспортна компания, занимаваща се с транспорт на товари от Турция към България. Полицаят незабавно докладвал за случилото се на началника си.

Инспектор Каленски беше награден за постъпката си от вътрешният министър Иван Демерджиев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР