Алехандро Давидович Фокина постигна най-голямата сензация до момента в Монте

...
Алехандро Давидович Фокина постигна най-голямата сензация до момента в Монте
Коментари Харесай

Победата над Джокович не е била случайна: Фокина срази и Гофен в Монте Карло!

Алехандро Давидович Фокина реализира най-голямата сензация досега в Монте Карло, когато преди два дни отстрани международния номер 1 Новак Джокович. Победата на испанеца над лидера в ранглистата обаче изобщо не е била плод на случайността, а 46-ят в света продължава впечатляващия си рейд в Княжеството, откакто през днешния ден се оправи рутинно с намиращия се в отлична форма Давид Гофен - 6:4 6:1, с цел да се класира за четвъртфиналите на шампионата.

Двамата дадоха старт на дуела със сервис геймове на нула, само че статуквото на корта бързо бе нарушено. Вдъхновеният испанец притисна противника си до стената и доближи до благоприятни условия за брейк. Четвъртата от тях бе материализирана, а Фокина към този момент имаше стабилен задатък от 4:1. Впоследствие последва сериозен спад от страна на ибериеца, което разреши на Гофен да се пребори за изравняването, правейки финалните минути от сета в действителност завладяващи. В края обаче непоставеният играч още веднъж извади на показ оръжията си върху алената настилка и осъществя решителен проби по пътя си към триумфа в откриващата част.

Ибериецът направи летящ старт на втория сет и продължи да играе на върха на своите благоприятни условия, оставяйки другата страна на корта без реакция. Фокина бързо взе сериозна преднина пред белгиеца - 4:0, а силите на първенеца от Маракеш стигнаха единствено за почетен гейм, преди героят на седмицата в Монако да победи като краен победител. В спор за място на полуфиналите Фокина го чака среща с Тейлър Фриц, който по-рано през днешния ден също се поздрави с чист триумф.

ADF
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР