Алехандро Давидович Фокина не беше преминавал отвъд полуфиналите на ATP

...
Алехандро Давидович Фокина не беше преминавал отвъд полуфиналите на ATP
Коментари Харесай

Тактическа пауза между сетовете: Фокина не скри опита си да разсее Григор

Алехандро Давидович Фокина не беше прекосявал оттатък полуфиналите на ATP шампионат, но тази отрицателна статистика е към този момент в историята, тъй като 22-годишният състезател реализира трагичен триумф над Григор Димитров във финалната четворка на Мастърса в Монте Карло и по този начин откри място в конфликта за купата, където ще премери сили със Стефаанос Циципас, а ето какво показа щастливият испанец, откакто надигра първата ни ракета:

Алекс, поздравления! Току-що се класира за първия си край на равнище ATP. Какво значи това за теб?

- Много съм благополучен да бъда на този край. Това е една сбъдната фантазия за мен. От дете си бленувам да имам сходна опция и е необикновено, че фактически ще имам късмет да играя за толкоз важен трофей.

Колко значим беше оня дълъг трети гейм в решителния сет, когато отрази няколко шанса за пробив и избави подаването си?

- Имах своите шансове да печеля мача още във втория сет, когато сервирах за успеха, единствено че бях извънредно стегнат. Григор пък просто вкарваше топка в корта, а аз я изкарвах в навън. В тайбрека обстановката не се промени и взех решение да отида до банята сред сетовете. Тогава си споделих, че доста мощно желая да печеля този полуфинал, само че той започва доста мощно и незабавно поведе с пробив. Впоследствие Григор имаше шансове да направи още един брейк, единствено че не го разреших и тъкмо тогава получих нужната доза убеденост, която ми оказа помощ да се боря до последно и да печеля.

Вече победи трима някогашни Мастърс първенци. Имаш ли сили да се оправиш още един подобен?

- Да, сигурно владея нужните сили. Ще се насладя на момента и ще дам най-хубавото от себе си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР