АЛДЕ е нашият дом, ще работим упорито и отдадено. Това

...
АЛДЕ е нашият дом, ще работим упорито и отдадено. Това
Коментари Харесай

Илхан Кючюк чака преизбиране за шеф на АЛДЕ

АЛДЕ е нашият дом, ще работим настойчиво и отдадено. Това съобщи съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " при старта на дебатите за избор на ново управление на европейската демократична партия.

Либералите от цяла Европа се събраха присъствено на конгрес в Дъблин. От българска страна във висшия конгрес вземат участие водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/ “Обнови Европа “ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на Движение за права и свободи и някогашен евродепутат, зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид и народния представител доцент доктор Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на Движение за права и свободи.

Съветът на АЛДЕ реши през вчерашния ден, че партията ще продължи да се управлява от двама съпредседатели. Кандидати за постовете съпрезиденти са досегашните съпредседатели на партията Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването ще е на следващия ден.

Тъй като сме изправени пред невиждани провокации, желаеме да се съсредоточим върху три съответни цели за нашия мандат, сподели в речта си Илхан Кючюк. И изброи:

Първо, би трябвало да реформираме АЛДЕ, с цел да я създадем най-модерната и най-ефективната от европейските партии. Трябва да се учим от нашите одобрени, дългогодишни членове, които имат традиция да печелят избори и да ръководят, безапелационен бе Кючюк. Но имам вяра, че би трябвало да се поучим и от нашите по-млади партии, които работят повече като сполучливи започващи компании, добави претендентът за ръководител на АЛДЕ.

Второ, би трябвало да увеличим поддръжката за нашите национални партии на всички избори, освен на европейските, сподели Кючюк. И добави: " Нужно е изключително да поддържаме нашите членове отвън Европейски Съюз и тези в страни, които се стремят да се причислят. Трябва да дадем на нашите другари опция за шерване на опит, като в същото време предоставяме на нашите членове уменията и технологиите, с цел да се борим и да победим ".

Трето, би трябвало да се подготвим за европейските избори през 2024 година и да вземем решение за политическа рамка със сходни сили. Трябва да се борим като либерали. Не единствено, с цел да запазим позицията си на трета по величина политическа мощ, само че и да проведем вярната акция, с цел да победим както консерваторите, по този начин и социалистите, зададе задачата на АЛДЕ Илхан Кючюк. И изрично съобщи: " Да се ​​бориш като либерали значи да не се задоволяваш с трето място! ".

Не можем да реализираме смяна без да спечелим избори, съобщи Кючюк.

Като ваши настоящи съпредседатели, за нас беше чест и привилегия да служим на вас, нашето демократично семейство през последните две години, обърна се към делегатите Илхан Кючюк. И съобщи: " С неспокойствие чакаме да обсъдим всички ваши упоритости и хрумвания за партията. Работим за вас - АЛДЕ е вашата партия, нашият дом! ".

Много сме впечатлени от разнообразния и дипломиран състав от претенденти за постовете вицепрезидент. С АЛДЕ постоянно е по този начин, само че е значимо да го признаем, посочи още Кючюк.

Ще бъде огромна чест да служим с всички вас през идващите две години. Ще работим настойчиво и отдадено, увери Илхан Кючюк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР