Алдън Еренрайх, който изпълнява главната роля във филма, присъства на

...
Алдън Еренрайх, който изпълнява главната роля във филма, присъства на
Коментари Харесай

Първоначалните приходи на Solo: A Star Wars Story са под очакванията

Алдън Еренрайх, който извършва основната роля във кино лентата, участва на премиерата в Лос Анджелис

Още по тематиката
Disney купува филмовия и ефирен бизнес на Fox за 52 милиарда $

Сделката има капацитета да промени филмовата промишленост
14 дек 2017
Силата на Star Wars е с Disney

Disney и Lucasfilm са се договорили за продукцията на още филми през идващите години
11 дек 2017
Нова трилогия на Star Wars вдъхва вяра на Disney

Компанията се надява филмите да подобрят финансовите й резултати
13 ное 2017
Новите филми на Disney са изправени пред огромен тест

Погледите са ориентирани към дълго чаканите ленти Star Wars: The Last Jedi, Coco и Thor: Ragnarok
19 окт 2017 Приходите на тематичния парк на американския конгломерат Walt Disney в Шанхай се равняват на милиони долари и се усилват с бързи темпове, като филмите на компанията също се радват на огромен триумф в Китай. Въпреки това сега един от най-дългоочакваните филми за 2018 година - Solo: A Star Wars Story, изостава по гледаемост в страната, която е вторият максимален пазар в киноиндустрията, написа Bloomberg.

Резултатите в Китай

Премиерата на кино лентата в Китай беше през миналия уикенд, като постъпленията от продажби на билети са на стойност 10.1 млн. $. По този метод филмът регистрира по-слаби резултати от непремиерни филми в страната, демонстрират данни на Disney и Box Office Mojo. На върха във филмовата ранглиста е сантименталната комедия How long will I love you, откакто тя генерира 37 млн. $ през дебютния си уикенд. Хитът с най-популярните супергерои на Marvel, която е благосъстоятелност на Disney – Avengers: Infinity War, е на втора позиция в тази категория в интервала сред 24 и 27 май, означават от Box Office Mojo.

Китай е на път да изпревари Съединени американски щати по продажби на кино билети до 2020 година Поради това страната е считана за стратегически пазар за редица филми на Холивуд. Например някои елементи от продукцията на най-старото кино студио в Съединени американски щати Universal Pictures - Fast and Furious, генерираха по-големи приходи в азиатската страна, в сравнение с в Северна Америка. Това е една от аргументите, заради които Disney излъчва филмите от Star Wars в Китай, макар че гледаемостта на сериите от хитовата поредност е най-висока в Съединени американски щати от 1977 година

Някои поданици на Китай, които са гледали Solo: A Star Wars Story, споделят, че евентуално поради избрани културни разлики филмът не им подхожда толкоз.

Освен това Solo разочарова и с резултатите си в Съединени американски щати и Канада, като това е необичайност за кино студио от сходен диаметър, което господства през последните години в района. През първите три дни филмът генерира 83.3 млн. $ от продажба на билети в кината в двете страни.

Предишните филми

Предишният филм от поредицата – Last Jedi, беше задминат в Китай от сантименталната комедия на локалното кино студио Huayi Brothers Media – The Ex-File 3: Return of the Exes. От друга страна, Rogue One регистрира приходи на стойност 30 млн. $ при премиерата си и остана отвън класацията на най-хубавите 100 дебютни кино лентата. The Force Awakens е бил на 41 място в класацията, сочат данни на Box Office Mojo.

Премиерата на Solo: A Star Wars Story в България беше на 25 май. DIS Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР