Пилот на балон с горещ въздух с кокаин в системата си допусна грешка, която причини фатална катастрофа, установява NTSB

...
АЛБУКЕРКЕ, Н.Мексико (AP) — Грешка, направена от пилот на балон
Коментари Харесай

АЛБУКЕРКЕ, Н.Мексико (AP) — Грешка, направена от пилот на балон с горещ въздух, който имаше наркотици, включително кокаин в системата си, причини катастрофа през 2021 г. в Ню Мексико, при която загинаха всичките петима души на борда, установиха следователи.

Националният съвет за безопасност на транспорта заяви в окончателния си доклад, публикуван тази седмица, че пилотът Николас Мелески не е поддържал достатъчно разстояние от властта линии, докато се опитвате да кацнете. Удря се в електропроводите и се блъска в оживено кръстовище. В доклада се казва, че следователите не са открили доказателства за механични неизправности или повреди.

Количествата кокаин и марихуана, открити в неговата система, предполагат „скорошна употреба“, която вероятно би имала „увреждащи ефекти“, допринесли за катастрофата на 26 юни 2021 г., се казва в доклада.

Семейството на Мелески каза пред станция KOB-TV в Албакърки в изявление, че сърцата им са със семействата на пътниците: Мери Мартинез, съпруга й Мартин и техните приятели Сюзън и Джон Монтоя.

"Не можем да изразим дълбочината на нашата скръб и тъга за болката, която този инцидент причини", се казва в изявлението.

Свидетели казаха също на разследващите, че обвивката на балона се отдели от кошницата, след като се удари в електропроводите и изплува. Намерен е южно от мястото на катастрофата.

Мартин Мартинез е работил като полицай, първо за град Албакърки, а по-късно за системата на държавните училища .. Мери Мартинез, майка на две деца, е запомнена с любовта си да помага на хората. Сюзън Монтоя беше помощник-директор на училище, а съпругът й работеше с ученици със специално образование.

Федералните служители казаха, че катастрофата с балон е най-смъртоносната в историята на Ню Мексико и вторият най-смъртоносен в САЩ от 2016 г. Албакърки е дом на годишна международна фиеста с балони, която привлича стотици пилоти и десетки хиляди зрители всеки октомври.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР