Албиселесте“ стъпиха на световния връх за трети пътАржентина е новият

...
Албиселесте“ стъпиха на световния връх за трети пътАржентина е новият
Коментари Харесай

АРЖЕНТИНА ШАМПИОН! Меси вдигна световната купа след невиждана драма в Катар

„ Албиселесте “ стъпиха на международния връх за трети път

Аржентина е новият международен първенец по футбол! " Гаучосите " съумяха да доближат върха след невиждана драма на финала против Франция на Мондиала в Катар.

В конфликта на титаните на стадион „ Лусаил Айконик “ " албиселесте " водеха с 2:0 до 80-ата минута с голове на Лионел Меси в 23-атаот дузпа инаАнхел ди Мария - в 36-ата, написа Gong.bg .

В 80-ата минута звездата на френския отбор Мбапе понижи преднината на Аржентина с попадение от дузпа и минута и половина по-късно отново той възвърне равенството.

Така мачът влезе в продължения. Първото остана без попадения във вратите, макар доста голови обстановки за " албиселесте ".

В 108-ата минута обачеМеси показва класата си и още веднъж изведе своя отбор напред.

Пет минути по-късно Мбапе направи хеттрик и още веднъж изравни резултата с гол от дузпа - втората за Франция във финалния конфликт.

Така се стигна до осъществяване на дузпи. " Петлите " обаче пропуснаха да отбележат два пъти, до момента в който отборът на Аржентина беше непогрешим. Така дуелът приключи с краен резултат 7:5.

Стъпките на Аржентина и Франция по пътя на славата в Катар

„ Албиселесте “ стартира шампионата с шокираща загуба от Саудитска Арабия с 1:2. След това възпитаниците на Лионел Скалони победиха с 2:0 и Мексико, и Полша и по този начин излязоха от Група С като първенци.

На осминафиналите потокът ги изпрати против Австралия. След завоюваната победа, аржентинците си подсигуряваха среща с Нидерландия. Мачът с „ лалетата “ ще остане един от най-емблематичните в шампионата. Срещата приключи 2:2 в постоянното време и продълженията, а при дузпите южноамериканците се оказаха по-точни и победиха.

Полуфиналът пък им обезпечи за противник международния вицешампион Хърватия. Там отборът на Аржентина означи три безответни попадения, с цел да си завоюва място на финала.

Франция стартира шампионата с гол пасив от Австралия след единствено четвърт час игра, само че в последна сметка „ петлите “ завоюваха дуела с 4:1. В групата си отборът на Дидие Дешан въпреки всичко позволи една загуба – от Тунис, в мач без значение, откакто преди този момент бе победил Дания.

Елиминационната фаза за Франция стартира с мач против Полша, който защитаващия купата си тим завоюва с 3:1. На четвъртфиналите пък се игра огромен мач с европейския вицешампион Англия. „ Трите лъва “ също отпътуваха за у дома след дуела със „ сините “ и загуба с 1:2.

Последният преодолян конкурент от Мбапе и компания бе сензацията Мароко. Тео Ернандес и Рандал Коло Муани вкараха головете за триумфа на „ петлите ” на полуфиналите.

Аржентина играе край за шести път в историята. Тимът е изгубил три от решаващите борби, а двете си международни трофеи извоюва през 1978 и 1986 година

Успеваемостта на Франция е надалеч по-голяма. За тях това е четвърти край след триумфите през 1998 и 2018 година и загубата от Италия през 2006 година

„ Албиселесте ” и „ сините ” се срещнаха и на осминафиналите на Мондиал 2018 в Русия. Тогава „ петлите ” завоюваха с 4:3.

Стартови сформира:

ФРАНЦИЯ: Лорис, Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандес, Гризман, Чуамени, Рабио, Дембеле, Жиру, Мбапе

АРЖЕНТИНА: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Акуня, Ди Мария, Де Паул, Фернандес, Мак Алистър, Меси, Алварес.

Снимки: Getty Images; ЕПА/БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР