Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина, връщайки

...
Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина, връщайки
Коментари Харесай

Лявоцентристът Алберто Фернандес зае президентското кресло на Аржентина

Алберто Фернандес встъпи в служба като президент на Аржентина, връщайки страната в групата на страните с ляв политически уклон в миг на напредък на десницата в Западното полукълбо, съобщи Асошиейтед прес.

Вицепрезидент става 66-годишната Кристина Киршнер , поляризираща фигура, която беше държавен глава от 2007 до 2015 година и чието наличие поражда въпроси за степента на въздействието й в новата администрация, отбелязва АП.

60-годишният правист Алберто Фернандес е изправен пред тежкото и директно предизвикателство да извади Аржентина от икономическата рецесия. Страната има ниво на беднотия от 35 % и се затруднява да изплаща в точния момент вноските по държавния си дълг.
 
 БГНЕС

Очаква се стопанската система на Аржентина да се свие с 3% до края на годината, с инфлация от 55%.-->

Новият президент към този момент даде обещание да се бори с бедността посредством субсидиране на съществени хранителни артикули, намаление на цените на храните и битка с недохранването в бедните фамилии. Фернандес разгласи и проекти да усили пенсиите и обществените заплащания.
Очаква се Алберто Фернандес да извади Аржентина от тясното съдействие със Съединени американски щати и други консервативни държавни управления, които се пробват да смъкват президента социалист на Венецуела Николас Мадуро. Фернандес е непосредствен до някогашния ляв президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва и до популисткия президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор .
 
 БГНЕС

В същото време порастват напреженията сред Фернандес и крайнодесния президент на Бразилия Жаир Болсонаро, чиято страна е основният търговски сътрудник на Аржентина, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР