Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от

...
Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от
Коментари Харесай

Алберто Дайнезе спечели с фотофиниш 17-ия етап от Обиколката на Италия

Алберто Дайнезе от тима на ДСМ завоюва 17-ия стадий от Обиколката на Италия - 198 километра от Перине Валзугана до Каорле.

Италианецът победи в упования всеобщ спринт на финала, като изпревари с броени милиметри сънародника си Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) и австралиеца Майкъл Матюс (Джайко). Тримата бяха толкоз близо един до различен, че съдиите трябваше да прегледат фотофиниша, с цел да дефинират спечелилия.

Днешният стадий, който приключи на морския бряг в Каорле, мина съвсем напълно на втурване, което бе и повода на финала да няма разкъсвания и спринтьорите да нападат всеобщо финалната линия.

Времето, което Дайнезе даде и което ще бъде записано на цялата съществена група, бе 4 часа, 26 минути и 8 секунди. Резултатите не доведоха до разбъркване в генералното класиране, където отпред остава британецът Герайнт Томас. Колоездачът на Инеос резервира " розовото трико " с задатък от 18 секунди пред португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ) и 29 секунди пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма). Четвъртият в генералното класиране Дамяно Карузо (Италия/Бахрейн-Викториъс) е с закъснение от 2:50 минути от водача Томас.

Липсата на изкачвания в днешния стадий резервира класирането и при катерачите. " Синьото трико " и в утрешния ден ще бъде носено от ирландеца Бен Хийли (Едюкейшън-ИйзиПоуст), който има 164 точки, с 20 повече от италианеца Давиде Баис (Еоло-Комета)

При спринтьорите на първа позиция и съвсем сигурен победител е Джонатан Милан, който добави 39 точки към актива си и към този момент има 215 точки. Вторият в подреждането за " цикламеното трико " Дерек Джий (Канада/Израел Премиър-Тех) е със 121 точки.

В четвъртък е 18-ият стадий от Обиколката на Италия. Той е с дължина от 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо, като в него са заложени пет изкачвания и две спринтови прави.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР