Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от

...
Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от
Коментари Харесай

Алберто Дайнезе триумфира в 17-ия етап от Обиколката на Италия

Алберто Дайнезе от тима на ДСМ завоюва 17-ия стадий от Обиколката на Италия - 198 километра от Перине Валзугана до Каорле.

Италианецът победи, откакто изпревари с броени милиметри във финалния спринт сънародника си Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) и австралиеца Майкъл Матюс (Джайко), като крайното класиране трябваше да се дефинира след фотофиниш. Официалното време, което спечелилият Дайнезе даде и ще бъде записано на цялата съществена група бе 4:26:8 часа.

Днешният стадий, който приключи на морския бряг в Каорле, мина съвсем напълно на втурване, което бе и повода на финала да няма разкъсвания и спринтьорите да нападат всеобщо финалната линия.

Британецът Герайнт Томас остава водач в генералното класиране с задатък от 18 секунди пред португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ) и 29 секунди пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма).

Липсата на изкачвания в днешния стадий резервира класирането и при катерачите. " Синьото трико " и в утрешния ден ще бъде носено от ирландеца Бен Хийли (Едюкейшън-ИйзиПоуст), който води в класацията със 164 точки, следван от италианеца Давиде Баис (Еоло-Комета), който има 144.

При спринтьорите на първа позиция и съвсем сигурен победител е Джонатан Милан с актив от 215 точки, а вторият в подреждането за " цикламеното трико " е Дерек Джий (Канада/Израел Премиър-Тех), само че той изостава на близо 100 пункта.

В четвъртък е следва стадий №18 от Обиколката на Италия с дължина 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо, като в него са заложени пет изкачвания и две спринтови прави.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР