Алберт Попов завърши 16-и в слалома във Вал д`Изер и

...
Алберт Попов завърши 16-и в слалома във Вал д`Изер и
Коментари Харесай

Алберт Попов взе първи точки за сезона в Световната купа по ски

Алберт Попов приключи 16-и в слалома във Вал д`Изер и взе първи точки за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Позицията му подсигурява 15 точки точки.

Българският играч направи два равномерни манша с съвсем идентично закъснение. При първото минаване на трасето Попов беше 18-и, до момента в който във втория манш даде 19-о време. Няколко отпадания обаче му разрешиха да направи крачка напред..

Това беше първи слалом за сезона в Световната купа. През октомври Попов взе присъединяване в гигантския слалом в Зьолден, само че там не съумя да влезе измежду 30-те най-хубави.

Победата във Вал д`Изер взе Клеман Ноел, който за девети път победи в Световната купа. Втори се подреди шведът Кристофър Якобсен, а трети Филип Зубчич от Хърватия.

Състезанието изненада някои от любимците. Носителят на Големия бистър глобус Алекси Пинтюро не съумя да се класира за втория манш, както и един от експертите в дисциплината Марко Шварц от Австрия.

По същото време при дамите се организира втори следващ старт в Супер-Г в швейцарския курорт Сен Мориц. Трасето беше кратко поради мощен вятър, който сътвори доста проблеми.

 Алберт Попов взе първи точки за сезона в Световната купа по ски
© Associated Press

Победата сграбчи италианката Федерика Бриньоне, която изпревари със единствено 11 стотни сънародничката си Елена Куртони. Трета в швейцарския курорт приключи Микаела Шифрин. Силното показване на Италия беше допълнено от шесто място на София Годжа и наличието на още две състезателки в Топ 10.

Победителката от съботния старт в Супер-Г Лара Гут-Берами падна тежко и не приключи. Лидерка за Големия бистър глобус при дамите остава Шифрин, която има 525 точки, а Годжа е втора с 435.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР