Алберт Попов записа своето първи класиране в Топ 10 през

...
Алберт Попов записа своето първи класиране в Топ 10 през
Коментари Харесай

Невероятен Алберт остана 6-ти в нощния слалом в Шладминг

Алберт Попов записа своето първи класиране в Топ 10 през сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини по време на нощния слалом в Шладминг (Австрия).

Българинът даде девето време в първия манш, след което записа осмо във втория и се поздрави шестото място, което е неговият най-хубав резултат през сезона. Алберт след две доста солидни и съвсем безгрешни спускания по заледена „ Планай “, като с помощта на тях изравни своето най-хубаво класиране в кариерата, което също бе реализирано в Шладминг през 2019. Единствената забележима неточност, която Аби позволи пристигна единствено няколко порти преди края, като до нея той се движеше с движение да измести краткотрайни водач Алекси Пентюро (Франция), само че в последна сметка той остана на 0.72 секунди зад водача в генералното класиране за Световната купа.

В последна сметка французинът приключи на трета позиция през днешния ден, с закъснение от 0.82 секунди по отношение на спечелилия Марко Шварц (Австрия). Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория, с което австриецът стана първия играч с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори през днешния ден остана Клеман Ноел (Франция), който остана на 0.68 секунди зад спечелилия.

Така след края на седмия от общо 11 слалом през сезона, водач в класирането за дребния бистър глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е четвъртият от през днешния ден Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия). Фелер през днешния ден бе водач след първия манш, само че не доближи до финала на втория и по този метод отстъпи второто място на норвежкият си противник. С 40-те точки, който Алберт завоюва през днешния ден, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и към този момент е 24-ти.

В борбата за огромния глобус Пентюро остава водач с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц. С положителното си класиране през днешния ден, Аби се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за огромния глобус и заема 69-та позиция.

Сезонът за Алберт, както и за целия кортеж на Световната купа продължава този уикенд с два слалом в Шамони (Франция).
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР