Алберт Попов влезе в топ 25 в крайното класиране на

...
Алберт Попов влезе в топ 25 в крайното класиране на
Коментари Харесай

Алберт Попов е в топ 25 на слалом

Алберт Попов влезе в топ 25 в крайното класиране на слалом от Световната купа по ски. Българинът се подреди 17-и в последния старт за сезона в дисциплината, който се организира в Заалбах, Австрия. На изровеното от останалите състезатели трасе в първия манш софиянецът даде едвам 19-о време. Във втория Аби бе четвърти, само че не съумя да навакса доста и да влезе в точките, които се дават на първите 15. Той завърши акцията със 111 т., а дребният бистър глобус взе Мануел Фелер (Ав) с 635 т. В генералното класиране Попов е 62-ри със същия актив.
Вчера в Алпите първа победа за Норвегия този сезон взе Тимон Хоган, който изпревари с 4 десети от секундата Фелер. Австриецът даде едвам 13-о време във второто втурване, само че резервира половината си задатък от първото. Третото място зае Линус Щрасер (Гер) - на 44 стотни от Хоган.
За наслада на публиката след старта 31-годишният Фелер получи и оценката си.
Този уикенд в Заалбах ще са финалите в скоростните дисциплини. Интригата е дали Марко Одермат ще вземе 4 кристални глобуса в един сезон, което не е ставало от 2005 година, когато го направи Херман Майер. Одермат към този момент прибра глобусите за гигантския слалом и в генералното класиране и е отпред в другите две дисциплини.
В събота обаче швейцарецът не приключи втория манш на гигантския слалом. Така изпусна да повтори Ингемар Стенмарк и да вземе всички победи в една дисциплинираност за сезона. Одермат спря и серията си от 12 следващи триумфа в ските, която остана втора в историята след 14-те още веднъж на великия швед.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР