Алберт Попов се нареди на 14-о място в слалома от

...
Алберт Попов се нареди на 14-о място в слалома от
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 14-и в слалома в Калифорния

Алберт Попов се подреди на 14-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския курорт Палисейдс Тахо в Тахо Сити, щата Калифорния.

Българинът приключи с общо време от двата манша от 1:43.60 смин. Той бе 19-и след първия манш, само че във втория съумя да покаже напредък и да реализира четвъртото си най-хубаво класиране през сезона, попадайки в топ 15.

Победител в надпреварата стана Мануел Фелер, който усили преднината си на върха в класирането за Малкия бистър глобус. Австриецът финишира с общо време от 1:42.08 мин. - с 1,52 секунди пред Попов.

Фелер беше трети след първия манш, само че бе задоволително стабилен във второто прекосяване на трасето, с цел да запише четвъртия си триумф през сезона.

Втори след австриеца финишира французинът Клеман Ноел. Олимпийският първенец от Пекин остана на 0,28 секунди от спечелилия. Той бе втори и след първия манш, в който бе изпреварен от Линус Щрасер. 

Германецът обаче не съумя да задържи преднината си. Във втория манш той даде едвам 24-то време при единствено 25 приключили. Така Щрасер завърши на 0,38 секунди от Фелер.

На още две стотни от Щрасер четвърти се подреди норвежецът Тимон Хауген, а пети на нови три стотни финишира шведът Кристофер Якобсен - вторият най-бърз скиор във втория манш след норвежеца Атле Лий Макграт. Топ 6 се затвори от италианеца Алекс Винацер.

В класирането в слалома Фелер е отпред с 590 точки. Втори с 386 т. е Щрасер, а топ 3 се добавя от Клеман Ноел с 352 точки. Алберт Попов е на 19-о място със 111 точки.

Големият бистър глобус бе извоюван в събота от швейцареца Марко Одермат. Той оглавява класирането в Световната купа с 1702 точки. Втори е Фелер с 801 т., а трети е французинът Сиприен Саразен с 684 точки.

До края на сезона остават девет старта, като три от тях са в дисциплината слалом. Следващият кръг е идната седмица в Аспен, Колорадо, където има планувани два старта - в гигантския слалом и един в слалома.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР