Алберт Попов се класира на престижното девето място в слалома

...
Алберт Попов се класира на престижното девето място в слалома
Коментари Харесай

Алберт Попов девети в слалома

Алберт Попов се класира на влиятелното девето място в слалома на Олимпиадата в Пекин. Българският скиор направи два положителни манша на трасето и приключи със секунда зад спечелилия Клеман Ноел от Франция, пише  Gong.bg .

Представянето на Попов е най-хубавото за българските ски от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Попов приключи с общо време 1:45:15 мин. В първия манш той беше девети на единствено 70 стотни зад водача Йоханес Щролц. При второто си втурване българинът нямаше скорост в горната част на трасето, където загуби към половин секунда, а към края се движеше добре, само че не съумя да завоюва позиции.

България имаше двама представители измежду Топ 20 след първия манш. Отлично втурване направи и Камен Златков. Във втория манш обаче той пропусна врата, въпреки че стартира добре и не приключи слалома.

Златният орден отиде в Клеман Ноел от Франция, който съумя да се спусне за под 50 секунди и по този начин измести от първото място водача след първия манш Йоханес Щролц. Австиецът остана втори. Бронзовото отличие остана за Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР