Алберт Попов се движеше на 22-о място след първия манш

...
Алберт Попов се движеше на 22-о място след първия манш
Коментари Харесай

Алберт Попов след отменения слалом: Много ме е яд, но това не бяха условия за състезание  

Алберт Попов се движеше на 22-о място след първия манш в слалома от Световната купа в Банско, само че лощото време не му разреши да се пусне във втория. За него това бе първо съревнование в курорта. Все отново най-хубавият ни алпиец бе безапелационен, че стартът вярно е бил анулиран.

" Всъщност, веселя се анулираха надпреварата в тези условия, пронсто не желая да имам триумфи в сходна конюнктура. Много ме е гняв, само че явно този сезон неделите са прокълнати, моята позиция въобще не бе неприятна за втория манш, както те ми взеха три секунди и половина, по този начин и аз можех да им взема във второто втурване.

Пак споделям, че този терен крие обстановки, които могат да предизвикат травми. Беше тежко от втората врата и се караше без никаква видимост, така че може да сме радостни, че нямаше травми.

На самия старт всичко се виждаше, тъй като очилата са ти чисти, само че сега в който стартираш след първата врата към този момент караш на сляпо поради дъжда и към този момент не можеш да караш на 100 %, тъй като се чудиш къде се намираш и може би от това идваха разликите.

Наистина ме е гняв, че времето по този начин се скапе, само че това не бяха условия за съревнование ", съобщи алпиец №1 на България пред Gong. bg.

" Пистата беше ужасно готова, през вчерашния ден видяхме едно супер съревнование. Когато обаче заваля дъждът видяхме че изискванията станаха доста комплицирани и всеки финишираше по отношение на номера си.

Смятам, че и преди е имало сходни меки зими, не се тормозя и съм сигурен, че ще има още същински зими, в този момент предстоят стартове за Семеен кодекс в Америка и доколкото знам, там ситуацията е напълно друга с доста сняг и мраз. Тъй че продължаваме да се приготвяме за по-твърди терени ", добави Аби.

" Здравословно съм супер и по тази причина ме е гняв, че имахме през днешния ден сходни условия, тъй като знам, че мога да изригна, така че това, което можем да създадем с моя екип е да стиснем зъби и да се фокусираме върху идващите стартове.

Видяхме че предходната зима в Съединени американски щати ми се получи даже на писта, на която не бях стъпвал. Често става по този начин, че имам триумф на писти, на които не съм карал.

Все още чакам на моя треньор Ивайло Борисов да му се удаде опция да подреди слалом. Този сезон бяхме планували да не излизам от Топ 10, куриозно най не бях квалифициран за първия старт, а той се оказа най-успешния за мен този сезон.

Имахме и напасване със ските, така че доста са нещата с цел да стигнеш до триумфа и се надявам, че по-доброто занапред следва.

Публиката през днешния ден беше страхотна. След последния борд започнах да ги слушам. Благодаря, че останаха, все пак ужасна време. Самият аз бях влажен до термо бельото и веднаха се прибраха да се преоблека,

Благодаря на уредниците и на публиката, всички се оправиха отлично, просто не можем постоянно да се борим с метеорологичните условия ", приключи Алберт Попов.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР