Алберт Попов постигна нещо, което нито един български скиор не

...
Алберт Попов постигна нещо, което нито един български скиор не
Коментари Харесай

Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини

Алберт Попов реализира нещо, което нито един български скиор не е правил. Въпреки че не съумя да приключи в първия манш на последния за сезона слалом от постоянната стратегия на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора, Попов си обезпечи присъединяване на финалите на Световната купа, които се организират от 1993 година насам.

Те ще се проведат в Солдеу, Андора, през идната седмица и в тях ще вземат участие най-хубавите 25 от всяка дисциплинираност през сезона.

Днес Попов не стигна до зоната на точките, само че все пак в генералното класиране е 21-и с 95 пункта и по този метод си обезпечава присъединяване в слалома на най-хубавите в Андора, който ще се организира идната неделя.

Иначе по отношение на днешното си съревнование Попов показа, че неприятната писта е помогнала много за отпадането му. " Стартирах с 20-и номер, по трасето към този момент имаше много дупки и то пропадна. Времето не разреши пистата да стегне добре през нощта. Направих една огромна неточност първоначално, пистата ме прецака, само че все пак продължих. Имах шансове все пак да вляза в Топ 30. Но, долу, следващата дупка ме извади от трасето и не приключих ", добави той.

Камен Златков зае 35-о място в първия манш, като изостана единствено на 0,16 сек от влизане във втория. На 11 март Попов и Йоан Тодоров ще започват в Кранска Гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов отпътува за Солдеу. Тодоров и Камен Златков пък ще вземат участие на 12-и и в слалома от финалите на Европейска комисия в Кранска Гора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР