Алберт Попов не стигна до финала на първия манш от

...
Алберт Попов не стигна до финала на първия манш от
Коментари Харесай

Алберт Попов не завърши първия манш на слалома в Загреб

Алберт Попов не стигна до финала на първия манш от третия за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини слалом в Загреб, Хърватия.

Българинът започва с 36 номер, само че още преди средата на „ Цървени спуст “ той позволи неточност и пропусна врата. Попов изгуби надзор над своите ски и слезе прекомерно ниско в линията си, което не му разреши да вземе идната врата и той трябваше да приключи присъединяване си.

За него това е трето следващо не постигане до втория манш, откакто в първите два слалома за сезон в италианските зимни центрове Алта Бадиа и Мадона ди Кампильо преди Нова Година той остана надлежно 32-ри и 31-ви. Следващият старт годен за Световната купа, в които българинът ще вземе присъединяване ще е слаломът в Аделбоден, Швейцария, който ще се организира тази неделя.

А водач след първия манш на днешното съревнование е Клеман Ноел (Франция), който има задатък от 0.36 пред Себастиан Фьосс-Сьолеваг (Норвегия), до момента в който трети с пасив от 0.51 е Мануел Фелер (Австрия). Лидерът в класирането за дребни бистър глобус и победител от слалома в Мадона ди Кампильо Хенрик Кристоферсен (Норвегия) заема 11-та позиция след първия манш с закъснение от 1.03 по отношение на водача.

Вторият манш на слалома в Загреб започва в 16:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР