Алберт Попов направи едно от най-силните класирания за България в

...
Алберт Попов направи едно от най-силните класирания за България в
Коментари Харесай

Алберт Попов пред bTV: Другите скиори вече гледат на мен по различен начин


Алберт Попов направи едно от най-силните класирания за България в слалома на олимпийските игри в Пекин. След двете шести места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984, този път българин стана девети на най-престижния състезателен конгрес.

В изявление за bTV 24-годишният алпиец показа, че е благополучен от резултата си, само че и го е гняв поради пропуснатата опция за по-предно класиране.

Снимка: Reuters


" Горд съм, доста сме щастливи тук с екипа, само че понякога се присещам за тези 36 сладки стотни... Няма по какъв начин да не ме е гняв, само че считам, че на следващия ден като се събудя – ще погледна по различен метод и в действителност ще бъда доста удовлетворен ", сподели Попов.

Той показа и по какъв начин се е трансформирал за четирите години от Игрите в Пьонгчанг през 2018-а до тези в Пекин.

" Много са разликите. Може би към този момент я няма тази лека нерешителност на старта. Знам, че мога, тъй като с множеството състезатели караме през целия сезон и знам, че мога да ги победя. Конкурентоспособен съм и към този момент се гледа по един друг метод, за разлика отпреди 4 години, когато към момента съм си търсил пътя измежду тези хора, с цел да бъдат победени от мен. Не съм знаел какво да чакам – по този начин мога да го кажа. "

Снимка: Reuters


В гигантския слалом Попов финишира на 17-о място - връх за българин в тази дисциплинираност на олимпийски игри.

" Доволен съм, удовлетворен съм по какъв начин се показах. В слалома съм удовлетворен, в гигантския пък се изненадах себе си... за тренировките, които имам – съм удовлетворен. Смятам, че се оправих добре. "

Снимка: Reuters


Той решително върви към подобряването на върховете на именития Петър Попангелов, и си пожелава скоро да го задмине: " Аз си последвам най-вече моя си път, само че няма по какъв начин – резултатите на Пепи (Попангелов) ги знаем и те си стоят в моята глава. И може би надълбоко в мен си стои една цел, която си стои в мен и желая да оказа помощ. Дай боже да имам шанс и да ги задмина и си го поисквам. "

*Гледайте цялото изявление във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР