Алберт Попов, който постигна най-доброто класиране в кариерата си за

...
Алберт Попов, който постигна най-доброто класиране в кариерата си за
Коментари Харесай

Алберт Попов: Оставам гладен за подиум

Алберт Попов, който реализира най-хубавото класиране в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с четвъртото място в слалома във френския курорт Куршевел, съобщи, че това му дава още по-сериозна мотивация за следващата година.

" Вчера бе беше гняв за тези 16 стотни, само че през днешния ден към този момент не ме е гняв, тъй като оставам гладен за този подиум и считам, че това ще ми даде една още по-голяма мотивация да работя повече. Има такива надпревари, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Тактиката ми не беше такава, просто теренът в действителност ми разреши да дам конкурентно време на първите. С едно обичайно каране съумях да остана на прилична разлика и във втория манш знаех, че имам късмет. Въпросът беше да се рискува ", разяснява Попов при завръщането си в България.
 Страхотен Алберт Попов с рекордно класиране
Страхотен Алберт Попов с рекордно класиране

Чудесни вести

" Смятам, че се хвърлих и ми се получи тъкмо това, което желаех да направя и съм благополучен. Сезонът е сполучлив. Изпълних моята цел за този сезон. Тя беше влизане в топ 5, тъй че съм в действителност задоволен и се надявам да си извършвам дребните цели, които си слагам. Разбира се, че положителните класирания ме стимулират. Захранват ме доста и ме карат да бленувам още повече ", сподели още Алберт Попов.

Той показа, че в края на сезона към този момент се усеща физическото натоварване. " Накрая на сезона и тялото стартира да се усеща поизхабено. Едното коляно стартира леко да ме боли, допускам, че беше възпалено сухожилие, само че имаме таблетки, които ми оказват помощ, тъй че не съм имал проблеми на старта. Друго нещо, което ми направи усещане този сезон е, че за първи път съм конкурентоспособен до края, формата не изчезна, а я задържах, което ми демонстрира, че вървим в вярна посока " съобщи скиорът.

" Трябва да ми стане табиет да карам още повече на лимита и да това да бъде новото обикновено. Много години работим и по оборудването, тестваме доста неща и виждаме кое се получава при мен, а от там идва и опитът. Смея да настоявам, че този сезон бях на всяко съревнование с точния материал ", добави българинът.
 Алберт Попов е 22-ри след първия манш в Куршевел
Алберт Попов е 22-ри след първия манш в Куршевел

Във втория манш от 14.30 часа българско време българинът ще започва с четвърти номер

Попитан дали ще акцентира на слалом и на великански слалом, Алберт Попов разяснява: " Ще упражнявам и двете. Този сезон беше да карам в великански слалом в Световната купа, само че по този начин се случиха нещата, че се концентрирахме върху слалома. Не ме е гняв, просто по този начин се случи. За следващата година ще забележим по какъв начин ще мине подготовката, по какъв начин се развъртвам в гигантския слалом и нищо не се знае. Тепърва ще плавя проектите за лятото. Ще се веселя да направя подобаваща отмора, да се заредя, а в този момент ще отидем на Банско, с цел да карам на писта " Томба ", тъй като доколкото слушам следващата година се чака да има слалом и великански слалом на " Томба " и да може да се приготвям на тази писта, с цел да може следващата година да дам всичко от себе си и да имам добър резултат. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР