Алберт Попов и Камен Златков ще продължат да са в

...
Алберт Попов и Камен Златков ще продължат да са в
Коментари Харесай

Само Алберт Попов остана в елита на ските

Алберт Попов и Камен Златков ще продължат да са в националния тим по ски. Което е най-нормалното решение в рецесията. Алберт е единственият ни играч в елита, до момента в който Камен поради слаб финален сезон падна много и бе изпреварен от брат си Калин.

Попов, Камен и Йоан Тодоров започнаха дружно през сезон 2013/2014 година В неговия край Аби е 141-и в ранглистата на слалом, Златков - 236-и, а Тодоров е на 1018-о място, или надалеч след двамата. В края на идващия сезон са надлежно 61-и, 277-и и 335-и. Следват 69-о, 240-о и 424-о място. 2017 година приключват на 95-о, 56-о и 439-о място. Следват 113-о, 74-о и 552-о място. През 2019 година Алберт е 19-и в края на сезона, Камен е 50-и, а Йоан Тодоров още веднъж е отвън конкуренцията - чак 458-и. И в края на прекъснатия поради ковид сезон Аби остава 39-и, Камен се срутва чак до 558-о място, а Йоан продължава да се срутва и към този момент е 516-и, или най-слабото му показване от първия сезон в ските.

Всъщност Камен и Йоан за три сезона са задминати от Калин Златков. Младокът приключи сезона на 386-о място в ранглистата на слалом, като предните два е бил 605-и и 748-и, или записва непрекъснат напредък. Георги Ергин е към този момент 794-и на слалом, само че за сметка на това е измежду първите 200 в спускането - 197-и, което в българските условия си е същинско достижение. Другите ни двама представители, които се готвят за международното за младежи в Банско следващата година, са Константин Стоилов и Костадин Кеферинов.

От ранглистата е видно, че Йоан Тодоров в нито един миг не е бил близо или даже докосвал достиженията на Алберт Попов и Камен Златков. На него му е предоставена опция да се самофинансира, като федерацията поема разноските за сезонни карти, превоз и други.
По принцип условието да бъдеш в националния тим е да си най-малко в топ 300 на една от дисциплините, което не е ставало в кариерата на Тодоров.

Издръжката на един национал по ски коства на федерацията сред 80 и 120 000 лв., видно е от докладите за финансовите разноски на централата. В изискванията на международна рецесия е обикновено да се понижат или свият разноските. В нито една страна в Европа от нашата рогозка не се поддържат повече от двама скиори, тъй като спортът е прекомерно безценен.

През последните шест години Йоан Тодоров е бил напълно финансиран от федерацията. Единствено има разлика при звездата ни Алберт Попов, който тренира с германците, само че това той персонално си го обезпечи поради положителните връзки с един от най-големите производители на ски.

При това състояние освобождението на Йоан Тодоров от националния тим е повече от разумно, изключително откакто следва младежко международно състезание, и то в България.

Ранглистите демонстрират, че в нито един миг през кариерата си той не е доближавал нито Алберт Попов, нито Камен Златков. Златков обаче би трябвало много да намерения за предишния си сезон, откакто записа много сериозен срив в класациите.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР