Алберт Бурла, председателят и изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer,

...
Алберт Бурла, председателят и изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer,
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 донесе на шефа на Pfizer наградата „Генезис“

Алберт Бурла, ръководителят и изпълнителен шеф на фармацевтичния колос Pfizer, бе почетен с премията „ Генезис “ за напъните си в създаването на ваксина против COVID-19.

Той ще получи и награда от 1 млн. $, която се присъжда всяка година на човек за неговите професионални достижения, принос към човечеството и отдаденост към еврейските полезности. Фондацията, която връчва премията, разгласи, че Бурла е получил максимален брой гласове в онлайн акция, в която са взели участие към 200 хиляди души от 71 страни, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Бурла бе окуражителен за неговото „ водачество, увереност и изключително за неговата подготвеност да поема огромни опасности “. Той е роден в Гърция и е наследник на оживели по време на Холокоста евреи. Сега възнамерява да даде извоюваните парични средства за планове, ориентирани към запазване на паметта за жертвите на Холокоста, изключително в Гърция.

„ Бях учтив е еврейско семейство, което вярваше, че всеки от нас е толкоз мощен, колкото мощни са връзките на нашата общност; и че всички ние сме призовани от Бог да изправим света “, разяснява Бурла в изказване, публикувано от фондацията на премията „ Генезис “.

Ваксината против COVID-19 на Pfizer бе първата утвърдена в редица страни по света в края на 2020 година, а Израел бързо стана най-бързо прилагащата я страна.

Печелейки премията, Бурла се причислява към звезден лист от лауреати, включващ Майкъл Блумбърг, Майкъл Дъглас, Рут Гинсбърг, Натали Портман и Стивън Спилбърг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР