Aлбена Павлова отпразнува 56-тия си рожден ден на 7 август

...
Aлбена Павлова отпразнува 56-тия си рожден ден на 7 август
Коментари Харесай

Албена Павлова чукна 56 между работата и почивката

Aлбена Павлова отпразнува 56-тия си рожден ден на 7 август сред работата и почивката. Актрисата, позната на тв феновете с ролята си на Гълъбина Чеканова в сериала „ Столичани допълнително ”, се изявява на театрална сцена и през лятото, а два дни преди празника си се включи в акцията „ Първа работа ”, като разказа  пред младежи в родния си град Русе за старта на кариерата си в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров ” – Сливен.
После Албена бе във Варна за представлението „ Непоправимо ”, в което си партнира и с мъжа си Емил Марков. Покрай многото задължения, съпрузите са вместили пълноценна отмора на планина, по-точно в град Априлци при сестрата на Албена. Актрисата ще върви и на къса морска почивка с приятелки в Гърция. Иначе не е чествала кой знае какъв брой тържествено рождения си ден, само че пък 50-тия си празник постоянно ще помни, тъй като тогава мъжът й я изненадал с мечтаното фамилно пътешестване с двете им пораснали деца до Южна Италия.

„ Не е романтик. Не умее да показва любовта си посредством някакви трогателни жестове, запаметяващи се ”, разяснява Албена с възприятие за комизъм мъжа си. Актрисата въпреки всичко си спомня много жестове на обичания си за 36-те им години взаимен живот - парфюм „ Бич Може ”, един филиз фрезия, серпантина за очи. Често й подарявал и от комплектите козметични артикули в целофанови пликчета, които на времето пускали по магазините за 8-ми март. „ Той ме научи на нещо доста по-съществено, че тези жестове да, те са красиви, трогателни, само че да умееш да изразяваш любовта си в всекидневието е надалеч по-голям гений – в дребните, ежедневни неща. Те имат за мен доста по-голяма стойност ”, споделя Албена.

Разбира се, не пропусна да изтъкне грандиозната изненада – пътешестване в Южна Италия за 50-тия й празник. Емил Марков, който изигра Шейтанов в сериала „ Лъжите в нас ”, прочут е и от „ Откраднат живот ”, чул жена си да споделя за тази си фантазия пред другари и скрито, повече от половин година провел пътешествието. „ До най-голямата детайлност – къде ще спрем, къде ще пием кафе надали не, какво ще забележим, къде ще нощуваме... Да си посрещнеш рождения ден на Капри е доста паметно прекарване. Много съм му признателна. Беше доста пълноценно, тъй като бяхме с децата си. Това е последното ни пътешестване в този състав, към този момент са огромни и заобикалят да пътуват с родителите си ”, описа Албена през смях.

Съпрузите са дружно към този момент повече от 36 години. Минали са през не малко компликации, в това число и финансови, само че любовта постоянно ги е държала сплотени и са съумявали да се оправят. „ Дори единствено мисълта, че Емил е до мен - знам, че няма нищо ужасно. Няма нещо, което да ме уплаши, съкруши, отчая... ”, споделяла е Албена и е описвала мъжа си като нейната „ канара ”. Емил пък, който по принцип рядко е прочувствен в изявленията, е казвал, че жена му е смисълът на живота му и постоянно е бил подготвен на всичко за нея и децата им Мина и Здравко.

Актьорите се срещнали през 1984 година в първия ден на студентството си в НАТФИЗ. Албена тичала по коридорите на академията, когато отсреща й се появил Емил – таман се върнал от казармата, и бързал да откри класа си. Тя се спряла на мига, щом го видяла, поради нелепия му мустак, който се спускал в катинарче, ограждащо брадичката му. Все отново е признавала, че привлякъл вниманието й и с хубостта си. Тя също впечатлила с визия бъдещия си мъж. Емил не можел да отлепи взор от нея. „ Когато влязох в постройката на ВИТИЗ за първи път, на първия образователен ден, първият човек, който видях в коридора, беше тя - едно малко момиче с огромни сини очи, пристигна при мен и ме попита кого диря ”, спомнял си е Емил Марков. Заговорили се. Оказало се, че са в един клас. Албена се зарадвала и непринудено, ей по този начин да го приветства, му лепнала целувка по устата. Емил се шашнал. След това двамата се сприятелили и постоянно били в една компания. „ Той още тогава ми беше огромна опора ”, казвала е Албена, която тъгувала за фамилията си в родния си град Русе.

Дружбата им прераснала в обич 2 години след първата среща . Основната причина за забавянето била, че Албена имала другар в Русе и не се решавала да приключи връзката. Моралните й задръжки пък не разрешавали да се хвърли в случка със състудента си от Бургас, преди да е изяснила връзките си с гаджето в родния си град. Освен това Албена приемала Емил по-скоро като другар. Влюбила се в него на рождения му ден на 28 април. „ Аз в един миг погледнах и видях до себе си принца ”, споделила тя след това на собствен другар. Не можела да си изясни по какъв начин по този начин след две години другарство внезапно се влюбила в сътрудника си, с който до тогава били другари. След това връзката се развила много бързо. Всеки имал обособена квартира, само че скоро артистът прекарвал повече време в тази на колежката си. В един миг заживели дружно. Дипломирали се през 1988 година и били разпределени в театъра в Сливен. И там живеели без брак, до момента в който в един миг Албена повдигнала въпроса. С типичното си възприятие за комизъм актрисата е разказвала по какъв начин попитала Емил: „ Какво чакаш? Да станеш национален актьор ли? Тогава ли ще се ожениш? ”. Емил пък с необятна усмивка е допълвал, че никак не се дърпал. Веднага се съгласил. Година след сватбата се появил синът им Здравко.

Времената били тежки. Младите родители трябвало да бъдат проведени и икономични. Не им било елементарно, само че се справяли и не разчитали на материална помощ от бабите й и дядовците. Най-трудно им било при започване на 90-те години, когато трябвало да живеят разграничени известно време. Албена почнала да играе в Сатиричния спектакъл през 1992 година Емил не съумял незабавно да се реалокира и останал в Сливен. Тъй като нито един от двамата не можел самичък да гледа сина им, който още бил дребен, трябвало да го оставят в Русе при родителите на Албена. Актрисата е казвала за този интервал, че й било извънредно тежко да бъдат в три разнообразни точки, без да знаят по кое време ще могат да се съберат в един дом. Дни наред тя ходела на подготовки, прибирала се и се завивала през глава, с цел да се изолира от това къде се намира. Няколко месеца по-късно фамилията се събрало в София. Било същински празник. Само че насладата и спокойствието траели 4-5 месеца. Неочаквано сменили шефа на Младежкия спектакъл, където Емил Марков играел, и новият уволнил всички назначени от предшественика му. Мъжът на Албена се оказал без работа. „ Беше 1993 година и се говореше единствено за закриване на театри, на всички места – боязън, апетит, бедност. Всеки си пазеше мястото ”, споделял е артистът. За да се грижи за фамилията си, Емил се захванал с разнообразни действия, много надалеч от специалността му. Две години се заел с произвеждане на олио, след това разнасял документи на една компания, която се занимавала с визи за чужбина.

След това се опитал да емигрира в Канада, само че стоял единствено месец. Оказало се, че не е попълнил вярно документите и ще може да вземе фамилията си чак след пет години. Не съжалява за пропуснатата опция. Емил има и 10 години опит и с работата в Международна организация за осиновявания, най-вече с чужденци: „ Що сълзи, драми, наслади, страсти сме споделили с тези хора, какъв брой истории съм видял! Мисля си, че този богат и разнороден житейски опит ми оказа помощ доста, когато започнах да се занимавам с писане на сюжети ”. Въпреки компликациите, Емил Марков в никакъв случай не се е отказвал от специалността. От първата си поява на екран като водач на рейс в лентата „ Търси се брачен партньор за мама ” (1985 г.) до ролята на доцент Захариев в сериала „ Откраднат живот ”, артистът е взел участие в над 10 кино лентата, в това число и в непознати продукции. Тази ангажираност, още повече през 90-те, напълно не означавала финансова непоклатимост. Затова редом с актьорството Марков все имал и друга работа.

Едва по-късно можел да си разреши лукса да се концентрира върху креативната активност. През март 1998г. той почнал работа в „ Каналето ”, малко откакто екипът се разделил, и Слави Трифонов поел по собствен път, а Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и Мартина Вачкова – по техен. В началото Емил бил артист в предаването, само че все по-често давал хрумвания за скечове и скоро почнал и да ги написа. В един миг станал основен сценарист на „ Каналето ”. След като спрели предаването през 2004 година, срещнал инцидентно режисьора Християн Ночев, който го поканил в екипа на „ Вот на доверие ” с водещ Иван Гарелов. Изпълнителен продуцент на предаването бил Евтим Милошев, който тогава още бил част от екипа на Слави Трифонов. През 2006 година, когато Евтим Милошев и Любо Нейков се отделили от „ Шоуто на Слави ” и основали продуцентската си компания, Емил Марков се включил към тях и почнали работа по шоуто „ Комиците ”. След това артистът бил зает с няколко сезона на риалитито „ Сървайвър ”, сериала „ Столичани допълнително ”, в който играе и жена му Албена.

През цялото това време, в което работел с Евтим Милошев и Любо Нейков, Емил Марков нееднократно получавал предложения от тях да взе участие в някои от предаванията и сериалите, които вършат. Така се случвало обаче, че артистът все бил възпрепятстван от условия и трябвало да отхвърля. Когато почнала подготовката на сериала „ Откраднат живот ”, Евтим му споделил, че има роля, която счита за подобаваща за него. Като доцент Захариев в поредицата Емил Марков стана различим за необятната публика. По-късно феновете на Нова тв го гледаха и като Константин Шейтанов в сериала „ Лъжите в нас ”.

Албена също имат своите триумфи. Актрисата, която получи премия „ Икар ” през 2007 година за поддържа женска роля в постановката „ Отделената глава ”, се снима в основни функции в киното още като студентка. Такива Албена играе във филмите „ Сляпа събота ” и „ По-здрав ”. Като млада актриса се снима и във „ Време разделно ”. В началото на 90-те Албена стартира да се занимава и с дублажи. Гласът й звучи във филмите „ Отнесени от вихъра ” и „ Английският пациент ”, както и в сериалите „ Само за фотография ” и „ Двама мъже и половина ” (първи сезон). Миналата година феновете на Би Ти Ви, които я познават с ролята й на Гълъбина Чеканова в сериала „ Столичани допълнително ”, гледаха Албена и в сериала „ Татковци ”, в който играеше Ивана. През януари, тази година бе премиерата на кино лентата „ Петя на моята Петя ”, в който актрисата се снима дружно с мъжа си Емил Марков.

Любов, положително образование и доста положително възприятие за комизъм влизат във формулата на Албена Павлова за постоянния й брак. Емил Марков пък е допълвал с усмивка, че единият би трябвало да е с доста огромно самообладание, най-малко единият, с което като че е оставял усещането, че този „ единият ” е таман той. Така или другояче, двамата си живеят в обич и естетика. Нищо, че постоянно спорят и се разправят за нелепости. Все отново насъбраното напрежение някак би трябвало да избие. Затова пък дребните им стихии, които приятелят им и сътрудник Ненчо Илчев е наричал „ дребни и доста сладки ”, постоянно приключват с бързо сдобряване. После Маркови се държали все едно нищо не се е случило. И се смеят доста. Емил е от тези, които могат да разсмеят Албена до сълзи. Смеят се дори на разправиите си. „ И аз просто имам усещането, че в действителност това е нещо като тяхно занимание ”, сподели синът им Здравко през смях преди време в предаването „ Търси се ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР