Албена Димова е кандидат за общински съветник от листата на

...
Албена Димова е кандидат за общински съветник от листата на
Коментари Харесай

Хората искат властта да работи съвестно, не за своя изгода

Албена Димова е претендент за общински консултант от листата на СДС-Варна . Има дипломи по лингвистика и по публицистика, сега работи по докторската си дисертация. Председател е на Управителния съвет на неправителствена организация и не се колебае да отстоява мнението си, че всеки има право на втори късмет.

- Какви са главните политически послания на претендентите за общински съветници от листата на Съюз на демократичните сили?
- България би трябвало освен териториално да е разположена в Европа. България би трябвало да направи нужното, с цел да заеме своето почтено място измежду европейските нации. Социална правдивост, народна власт и правов ред не би трябвало да си останат просто красиви думи. Наложително е да се работи за запълването им със наличие и то дотам, че всеки българин да е уверен, че живее във време и в страна, в която обществената правдивост, демокрацията и правовият ред са в основата на държавното ръководство.

- Какви са целите в управническата стратегия на съветниците от Съюз на демократичните сили?
- Прозрачност на ръководството. Нарастване приходите на популацията. Усилия за преодоляване на демографската рецесия. Поставяне на всеки жител в центъра на вниманието. Съветниците на Съюз на демократичните сили би трябвало да бъдат допустимо най-близо до хората и до техните проблеми. Борба с корупцията и двойните стандарти.

- Какви са съответните задължения и начинания, за които упорстват варненци, хората от Вашия квартал, сътрудниците в професионалната ви сфера?
- Хората желаят да живеят в по-подредена среда. В по-чист град. В по-добре уредено общество. Искат да се ползват и да се съблюдават законите. Искат хората във властта да извършват своите отговорности съзнателно и в името на обществото, а не за лична полза.

- В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефикасна работа?
- Естествено, че добре стикованият екип е гаранция за по-ефективна работа. Всеки член на този екип би трябвало добре да знае освен своите права, само че и своите отговорности. Наложително е в добре стикования екип да се зачита мнението на всеки един.

- Какви са потребностите на съгражданите ви, които ще са съществени цели за вас в идния мандат?
- Избягването на двойните стандарти. Фактът, че за едни може, а за други не, че към идентични проблеми се подхожда по-различен метод според от това кой е в центъра на казуса - това е нещото, което най-вече нервира хората. Пред закона всички би трябвало да са равни. Местната администрация първо би трябвало да си свърши работата и едвам по-късно да пристъпва към наказания и санкции.

- Какви съответни задължения смятате за персонален приоритет?
- Непосредствен разговор с хората по проблемите, които ги вълнуват.
Загриженост и емпатия. Готова съм да работя за един по-чист, по-подреден и по-приветлив град. За европейския образ на Варна!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР