Албена Белянова, кадър ЕврокомИз делниците на един маргинал. Това е

...
Албена Белянова, кадър ЕврокомИз делниците на един маргинал. Това е
Коментари Харесай

Албена Белянова: Трябва да се изхранва армията от чиновници, която може да променя резултати от избори

Албена Белянова, кадър Евроком

Из делниците на един маргинал. Това е от мен за през днешния ден. Малко дълго стана, само че нека е от изгода за четящите маргинали, андрешковци и слънцеяди. За вас ще бие камбаната!

Днес един другар написа, че в Хърватия внезапно понижават заплатите в държавния бранш, където съгласно негов другар, множеството сега си барали топките единствено... У нас това деяние не е единствено в изключително състояние. По принцип е по този начин за една забележителна част от служителите. За това многохилядната войска от чиновниции получава заплати, които Андрешко заплаща.

Ден преди решението на Министерския съвет за удължение на изключителното състояние до 13.05.2020 година пушещият пури „ COHIBA BEHIKE “ и живеещ чартърен, без наем, жител на министерството на финансите ни осведоми, че не се планува понижаване не възнагражденията на хората, които получават заплати от държавния бюджет.

От отчета за положението на администрацията през 2018 година се вижда, че броят административни структури на централната администрация е 116, на териториалната администрация – 469, в това число 261 общински администрации.

Наетите лица в администрацията на изпълнителната власт в края на 2019 година са 98 136 души, без тези в Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата.
Щатната бройка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е 49 818 души. Точни данни за числеността на чиновниците на МО не се открива. Към 2014 година непрекъснатият щатен състав на МО е 37 100 души. В момента 831 са щатните бройки в МО, без тези в другите структури на защитата - Служба " Военна информация ", Служба " Военна полиция ", Централно военно окръжие, Стационарна комуникационнa и осведомителна система няма данни, Комендантство - МО, ИА " Военни клубове и военно-почивно дело ", Институт по защита, Военномедицинска академия, Военна академия " Г. С. Раковски ", Национален боен университет " Васил Левски ", Висше военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ", Национален военноисторически музей.

По груби сметки служителите са почти 185 054 души. В края на 2008 година броят на държавните чиновници е под 100 000 души, а Борисов споделяше: „ Всичко читаво работи за частния бранш, в държавния са единствено кратуни. “.

Какво получават чиновниците на народа? Основните заплати на министрите са 5522 лева В някои административни структури ръководителите вземат доста повече от министерски заплати. Добър образец е Комисията за финансов контрол, чиито ръководител получава над 13 000 лв. месечно, а заместник-председателите на Комисията над 12 000 месечно.

Основната заплата на основен секретар в държавната администрация е в диапазона 2400 лв. - 4 000 лв.. Младши специалист получава съществена месечна заплата в диапазона 510 лв. – 2013 лева
Това, обаче, не е всичко. 175 е броят на сдруженията с повече от 50 на 100 държавно присъединяване в капитала, които не подлежат на приватизация. Едно от тези сдружения е „ Български енергиен холдинг “ ЕАД, в който работят към 21 000 чиновници. Ами общинските? Само Столична община е притежател на капитала на 18 търговски сдружения, без да се включват Диагностично-консултативните центрове и общинските лечебни заведения.

На някого да е неразбираемо за какво държавното управление няма предпочитание да понижава възнагражденията на тези, които получават заплати от държавния бюджет, с цел да са съпричастни с бизнеса, с маргиналите и с андрешковците?
На някого да е ясно какво вършат едни към 90 000 души в миг, в който страната е спряла да действа и защо тъкмо получават заплати? На някого да е неразбираемо за какво ще се теглят нови заеми?

Трябва да се изхранва армията от служители, която може да трансформира резултати от избори. А ще плащате вие и децата ви и децата на децата ви.

„ и по тази причина недей да питаш за кого бие камбаната:
камбаната бие за теб “ Джон Дън

Албена Белянова, Facebook

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР