Албанци не са нахлували в село в Сърбия, но е

...
Албанци не са нахлували в село в Сърбия, но е
Коментари Харесай

Албанци не са нахлували в село в Сърбия, но е имало стрелба и кражби в 5 къщи

Албанци не са нахлували в село в Сърбия, само че е имало пукотевица в региона на село Растелица в централна Сърбия, покрай административната линия с Косово, оповестява Б92, цитирайки " Бета ".

Стрелбата се е случила покрай контейнеровози , разяснява един служащ, 47-годишният Миломир Стеванович. Той работи за компания, която е реализатор на държавно дружество " Сърбиясум " и е бил самичък до контейнери на към два километра от административната линия с Косово , до момента в който другите служащи са били до близкия град Куршумлия за хранителни запаси.

Стеванович изяснява, че от близкия рид, на към 400 метра от резервоар, се чуват няколко изстрела от автоматизирани оръжия . " Стрелбата продължи към пет минути, избягах в гората от другата страна , с цел да имам обсег на мобилния си телефон. Успях на няколко километра от контейнера и извиках полицията и сътрудниците си ", добавя той.

В същото време до село Растелица, са разрушени пет семейства с откраднати полезности . Местен гражданин, 63-годишният Миломир Еракович разяснява, че селяните живеят в боязън , " и няма живот за тях в тази област. "

Собствениците на всичките пет къщи остават в града през зимата и живеят в селото през останалата част от годината, където обработват земята.

Сръбското министерство на вътрешните работи разгласява изказване късно в сряда, откакто медиите оповестяват, че въоръжените албанци са щурмували села в региона на Куршумлия.

Както е посочено, полицейското ръководство в Куршумлия е получило известие от служащи в региона на с. Растелица, че са чули пукотевица " от посоката на самостоятелна област (АП) на Косово и Метохия ".

Полицията не е получила никакви данни за въоръжени групи, които влизат в централна Сърбия от региона на Косово и Метохия , само че по време на постоянните патрули в региона на село Растелица през вчерашния ден, полицията е видяла, че няколко къщи са ограбени, се споделя в известие до пресата.

" Като се има поради, че това са къщи, в които никой не живее, полицията незабавно осведоми притежателите , след което откри, че са откраднати ловна пушка, резачка и други принадлежности. "

Полицията е уведомила прокуратурата за случая и е стартирано следствие.
 Въоръжени албанци нахлуха в село в централна Сърбия
Въоръжени албанци нахлуха в село в централна Сърбия

Село Растелица е покрай административната линия с Косово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР