Албанското правителство обяви, че се разширява интервалът, в който гражданите

...
Албанското правителство обяви, че се разширява интервалът, в който гражданите
Коментари Харесай

В Албания могат да излизат с разрешение от понеделник до петък, събота и неделя е забранено

Албанското държавно управление разгласи, че се уголемява интервалът, в който жителите могат да излизат отвън домовете си от в дните от понеделник до петък, само че през почивните дни е в действие цялостна възбрана за излизане, оповестява уеб сайтът " Екзит.ал ".

Изданието прецизира, че мярката разрешава на албанците да напущат домовете си сред 5.00 часа и 17.30 часа в дните от понеделник до петък, само че за тази цел им е належащо позволение. След приемане на разрешението, те имат 90 минути, по време на които могат да отидат до магазина и аптеката. Само един член на домакинство може да излиза в границите на съответния ден.

Досега пешеходното придвижване беше разрешено от 5.00 часа и 13.00 часа от понеделник до петък с позволение. След разширението на часовия период обаче албанците към този момент няма да могат да излизат в събота и неделя. Заповедта планува цялостна възбрана за придвижване на пешеходци и коли от 17.30 часа в петък до 5.00 часа в понеделник, показва изданието.

Същевременно уеб сайтът " Албениън дейли нюз " оповестява, че наблюдението на спазването на полицейския час благодарение на интелигентни дронове е довело до значително нарастване на наложените санкции.

Общо 719 жители в цялата страна са санкционирани по 10 000 леки (155 лева) в границите на едно денонощие за нарушение на карантината и излизане на открито без позволение или незабавна причина, което е доста повече от предходните дни. Други 9 жители са санкционирани по 20 000 леки за неспазване на рестриктивните мерки за придвижване в паркове, зелени зони или открити публични пространства.

През последните 24 часа в Албания са доказани 8 нови случая на заразяване с ковид, с което броят на инфектираните в страната доближи 475 души, съобщи организация АТА, базирайки се на данни на здравното министерство. В страната са регистрирани 24 смъртни случая от Ковид-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР