Албанският президент заяви днес, че е готов да подаде оставка

...
Албанският президент заяви днес, че е готов да подаде оставка
Коментари Харесай

Албанският президент: Готов съм да се оттегля или дори да умра, ако ще се разреши политическата криза

Албанският президент съобщи през днешния ден, че е подготвен да подаде оставка - или даже да почине - в случай че това ще помогне за разрешаването на политическата рецесия в неговата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Илир Мета сподели, че откакто не е съумял да спомогне за реализиране на решение, е подготвен да се отдръпна, в случай че бъде " уверен, че страната има политическо, конституционално и солидно решение ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Макар че Мета бе определен преди две години с гласовете на ръководещата лява Социалистическа партия, от този момент насам той не е в естетика с държавното управление.

Десноцентристката съпротива, отпред с Демократическата партия, се отхвърли от парламентарните си мандати и организира митинги, като упреква държавното управление на премиера Еди Рама и неговата Социалистическа партия в корупция и връзки с проведената престъпност и упорства за предварителни избори.

Пред кореспонденти в източния град Поградец Мета също по този начин се съпостави с чилийския президент Салвадор Алиенде, който се самоуби през 1973 година, когато след военния прелом в Чили бойци обкръжиха двореца му.

Мета сподели, че би бил подготвен да жертва живота си като Алиенде, с цел да спре " разполагането на една хунта, която ще върне Албания 30 години обратно ".

Опозицията не се вслушва в апелите на Съединени американски щати и Европейски Съюз да не подбужда към принуждение и да седне на масата за договаряния с държавното управление, отбелязва АП.

Управляващите социалисти разполагат със 74 места в 140-местния парламент на Албания. Някои от овакантените от опозицията кресла бяха попълнени от други от листите й, само че доста остават незаети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР