Албанският премиер Еди Рама заяви на Стратегическия форум в Блед,

...
Албанският премиер Еди Рама заяви на Стратегическия форум в Блед,
Коментари Харесай

Еди Рама: Албания не се нуждае от руски газ

Албанският министър председател Еди Рама съобщи на Стратегическия конгрес в Блед, Словения, че Албания реагира мощно на Москва, тъй като не се нуждае от съветския газ, оповестява уеб сайтът

Според премиера страната се намира в разнообразни условия спрямо тези членки на Европейския съюз, които зависят от Русия в енергиен проект.

" Албания е доста друга. Ние не се нуждаем от съветски газ. Нашата история е такава, че ние нямаме усеща към Русия (...) Нашата енергийна продукция е основана на вода. Взехме самоуверено решение да не променяме цените за фамилиите и дребния бизнес. Напълно покриваме тази разлика, което е доста значимо за албанския бюджет. Ние успяхме ", съобщи Рама.

Той посочи още, че Албания изцяло е синхронизирала външната си политика с тази на Европейския съюз и ще продължи да бъде в синхрон във връзка с наложените на Русия наказания след непровокираната експанзия против Украйна, съобщи АТА.

" Европейският съюз е единственият избор и единствената бъдеща дестинация за Албания и албанските жители ", посочи още Рама.

Той също по този начин удостовери мощната поддръжка за Украйна от страна на Албания.

" Албания е подготвена и ангажирана с поддръжката към Украйна от самото начало ", уточни албанският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР